Αφορμή μια θετική κριτική

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει βιβλίο που παρουσιάζει τον πατέρα του Άμλετ σαν ομοφυλόφιλο παιδόφιλο. Η ιστορία, γραμμένη από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Όρσον Σκοτ Καρ, θέλει τον πατέρα του Άμλετ να έχει δολοφονηθεί όχι από τον αδελφό του Κλαύδιο, αλλά από τον Οράτιο, φίλο του Άμλετ, ως εκδίκηση επειδή ο Βασιλιάς της Δανίας τον κακοποιούσε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, η ιδιαίτερα θετική κριτική που έδωσε στο βιβλίο η εφημερίδα Rain Taxi Review of Books ήταν αυτή που προκάλεσε τις αντιδράσεις και οδήγησε δεκάδες αναγνώστες να στείλουν οργισμένες επιστολές στην εφημερίδα.

Ακολούθησαν επικριτικά σχόλια σε μπλογκ και στο Twitter.

Το βιβλίο δεν εκδόθηκε πρόσφατα, αλλά για πρώτη φορά το 2008.

Η Publishers Weekly έγραψε ότι το βιβλίο εστιάζει στην προσπάθεια «να συνδέσει την ομοφυλοφιλία με τις καταστροφικές συνέπειες της παιδοφιλίας, ένα στοιχείο που οι θαυμαστές του -πιθανώς αμφιφυλόφιλου- Σαίξπηρ είναι μάλλον απίθανο να εκτιμήσουν».

O εκδοτικός οίκος εμφανίστηκε απορημένος που προκλήθηκε τόση διαμάχη για ένα βιβλίο που έχει εκδοθεί εδώ και δύο χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.