Προέβλεψε ότι το κόμμα της θα μπει στη Βουλή και σημείωσε και πως είναι το μόνο κόμμα που λέει την αλήθεια στον λαό

Ντόρα «ψηφίζει» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Με τις…πολιτικές «ευλογίες» του πατέρα της και πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη προχωρεί η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός εξέφρασε για πρώτη φορά με τόσο εκκωφαντικό τρόπο την υποστήριξή του στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Με μια κίνηση που ξάφνιασε πολλούς, ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο προέβλεψε ότι το κόμμα της θυγατέρας του θα πάρει το εισιτήριο για τη Βουλή και θα αποτελέσει και την έκπληξη των εκλογών, αλλά σημείωσε και πως είναι το μόνο κόμμα που λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Σε σύναξη που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, όπου εκτός από την κυρία Μπακογιάννη και τους στενούς της συνεργάτες, τους κκ. Δ. Ζαφειριάδη και Ι. Οικονόμου, έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές και αρκετά κεντρικά στελέχη του κόμματος, ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για τη Συμμαχία.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα πετύχει στην πορεία της. Είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα μπει στη Βουλή, αλλά ότι θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι καλύπτει ένα μεγάλο και υπαρκτό κενό στον πολιτικό χάρτη του τόπου.

Εκπληξη η παρέμβαση Μητσοτάκη
Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη και το γεγονός ότι διέρρευσε με κεντρική επιλογή της Συμμαχίας, δίνει λαβή για πολλά σχόλια και απαντάει κυρίως σε όσους επιμένουν στο παρασκήνιο, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός είχε ενστάσεις για την τύχη του κόμματος.

Με τη συγκεκριμένη επιλογή φάνηκε καθαρά, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο εγκρίνει τις κινήσεις της κυρίας Μπακογιάννη, τις στηρίζει και θεωρεί ότι θα επιτύχει στις βουλευτικές εκλογές την είσοδό της στη Βουλή.

Σε μια χρονική στιγμή που πολλά σενάρια κυκλοφορούν για τη Δημοκρατική Συμμαχία, είναι η πρώτη φορά που ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. προχωρεί σε εκτίμηση για το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη και μάλιστα αυτή διαρρέεται από το επιτελείο της στα ΜΜΕ.

Σύγκρουση λαϊκισμού και υπευθυνότητας
Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να σημειώσει ότι η σύγκρουση θα είναι μεταξύ λαϊκισμού και υπευθυνότητας, την οποία κατ’ αυτόν εκφράζει και η Συμμαχία και κάλεσε τα στελέχη και τους βουλευτές της να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

«Πια δεν πρόκειται να αναμετρηθούν κόμματα. Η κρίση διαπερνά τα κόμματα. Η αναμέτρηση θα είναι μεταξύ των δυνάμεων του λαϊκισμού και της υπευθυνότητας και είμαι πεπεισμένος ότι θα επικρατήσουν οι υπεύθυνες φωνές» υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές και τα στελέχη να κρατήσουν την καθαρότητα του λόγου τους και των απόψεών τους, γιατί όπως είπε, «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η μόνη φωνή που έχει ξεκάθαρο πολιτικό λόγο» και συμπλήρωσε ότι το κόμμα «θα συσπειρώσει γύρω του τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας».

Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, υπογράμμισε πως οι καιροί είναι χαλεποί, αλλά η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

«Μπορεί να τα καταφέρει. Και η Δημοκρατική Συμμαχία έχει υψίστη ευθύνη και καθήκον απέναντι στην πατρίδα, καθώς είναι το μόνο κόμμα που λέει όλη την αλήθεια στον λαό»ανέφερε.

Αισιόδοξη και η Ντόρα

Μετά το «δώρο» του πρώην Πρωθυπουργού και εμφανώς ικανοποιημένη από την τοποθέτησή του, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήταν σίγουρο, ότι θα έδινε το παρών ο κ. Μητσοτάκης, καθώς ήταν στα Χανιά, η κυρία Μπακογιάννη εξέφρασε την πεποίθησή της, ότι τη Συμμαχία θα πετύχει και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση.

«Ολοι εμείς εδώ είμαστε η καρδιά της Δημοκρατικής Συμμαχίας και να ξέρετε ότι θα έρθει στιγμή που θα γίνουμε πάρα πολλοί και θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι που είμαστε Ελληνες» σημείωσε.

ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.