Εμείς εδώ στην Ελλάδα μπορεί να ζούμε το δράμα μας, συγκρινόμενοι οικονομικά με τη Μποτσουάνα και τη Σομαλία, αλλά αλλού κάποιοι πλουτίζουν διαρκώς

Μπορεί η Αμερική να διαθέτει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (με περιουσίες που μετριούνται σε δολάρια), αλλά ήδη απειλείται από την …κομμουνιστική Κίνα! Πριν δυο μόλις χρόνια, η Κίνα είχε 130 δισεκατομμυριούχους, και σήμερα έχει 271.

Ο πιο πλούσιος Κινέζος είναι ο μεγιστάνας των κατασκευών Liang Wengen, με προσωπική περιουσία ύψους $11 δισ.

Και ενώ οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους από 400 δισεκατομμυριούχους, ο πιο πλούσιος στον κόσμο είναι Μεξικανός.

Όπως λέει ο Huang Weiping, καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου Renmin του Πεκίνου, αυτή η εξάπλωση δισεκατομμυριούχων δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. «Βλέπουμε αυτό το φαινόμενο σε όλο τον κόσμο. Όσο αναπτύσσεται η Κίνα, και βελτιώνει τις βιομηχανίες της, είναι φυσικό πως ένα μεγάλο μέρος του πλούτου που δημιουργείται να καταλήγει στις τσέπες κάποιων λίγων».

Στη συνέχεια σημειώνει πως στη Κίνα, οι πλούσιοι πάντα δέχονται κριτικές. «Αν είναι κρατικοί αξιωματούχοι, τους κατηγορούν για διαφθορά. Αν είναι επιχειρηματίες, τους κατηγορούν για φοροδιαφυγή. Όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο τρόπος πλουτισμού των Κινέζων διαφέρει πολύ από τον αντίστοιχο στις υπόλοιπες χώρες», λέει.

Telegraph

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.