Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αγωγή στους εργαζόμενους στην καθαριότητα κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις

10 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αγωγή για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κατέθεσε η δημοτική αρχή Αθηναίων

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απομάκρυνση συμβασιούχων από την υπηρεσία καθαριότητας με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να δημιουργείται πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η δημοτική αρχή έχει απευθύνει έκκληση προς τους εργαζομένους να μην προχωρήσουν σε ακραίες κινητοποιήσεις και να συνεχίσουν την κοινή προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος, αλλά κατέστησε επίσης σαφές πως είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία απέναντι στο ενδεχόμενο παρατεταμένης αποχής των εργαζομένων από τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη παρέπεμπαν μάλιστα στις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα των συμβασιούχων.
«Πρόβλημα για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο δήμος έχει προτείνει να υπάρξει τριετής παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων, πρόταση την οποία όμως έχει απορρίψει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει διακριτική μεταχείριση έναντι του Δήμου Αθηναίων και με δεδομένο πως οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Ενόψει των κινητοποιήσεων, από πλευράς δήμου επισημαινόταν πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.

This entry was posted on Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, 2011 at 18:20 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply