Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ψαλίδι» στις συντάξεις του Δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέα νομοθετική ρύθμιση

10 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης

Νέα «βόμβα» ετοιμάζεται να ρίξει η κυβέρνηση στις συντάξεις του Δημοσίου, προωθώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης τόσο για τους παλιούς όσο και για τους νέους ασφαλισμένους.

Η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο αυτό, καθώς η ενίσχυση του βασικού μισθού με το νέο μισθολόγιο θα άνοιγε το δρόμο για την αύξηση των συντάξεων. Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έβλεπαν μεν το συνολικό τους εισόδημα να μειώνεται με το νέο μισθολόγιο-καθώς καταργούνται τα επιδόματα-αλλά θα προσδοκούσαν σε μία μεγαλύτερη σύνταξη.

Ωστόσο, επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε πρόσθετη επιβάρυνση στις κρατικές δαπάνες, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τη μείωση του ποσοστού της αναπλήρωσης για να περιορίσει κατ’επέκταση και το ύψος των συντάξεων.

Το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων, σύμφωνα με «Το Έθνος», αναμένεται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους παλιούς ασφαλισμένους, ενώ το ίδιο ποσοστό θα ισχύσει και για όσους ξεκίνησαν να εργάζονται μετά το 1993.

Με τις νέες ρυθμίσεις η μείωση των συντάξεων μπορεί να ξεκινά από τα 142 ευρώ και να φτάνει έως και τα 393 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, 2011 at 13:27 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply