Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την καταλήστευση που υφίστανται για άλλη μια φορά τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση στους Διοικητές των Ασφαλιστικών Ταμείων, ότι θα «πρέπει» ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στην κατοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων, με βάση τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Υπολογίζεται ότι το ποσό αυτό ανέρχεται σε 25 δις ευρώ περίπου. Μόνο από αυτή τη διαδικασία τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα χάσουν τουλάχιστον 5 δις ευρώ. Το αναίσχυντο επιχείρημα που προβάλλει η κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου είναι, ότι αν αυτό δε γίνει οι απώλειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια μετακύλησης του κόστους της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των ασφαλισμένων.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη καταδεικνύει για άλλη μια φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η τύχη των Ασφαλιστικών Ταμείων, κατ’ επέκταση των συντάξεων, των παροχών, των επιδομάτων βρίσκονται έρμαιο στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, της διαχρονικής λεηλασίας από την πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και μεγάλου κεφαλαίου.

Για τις απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από τις λεγόμενες επενδυτικές δραστηριότητες σε ομόλογα, τίτλους κεφαλαίων, χρηματιστήριο, κλπ. οι εργαζόμενοι δε φέρνουν την παραμικρή ευθύνη. Η πολιτική αυτή εκπορεύτηκε και υλοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνδρομή της πλειοψηφίας των Διοικήσεων Ταμείων και των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί και διεκδικεί από τις Διοικήσεις των Ταμείων να μη διανοηθούν να δεχθούν την ένταξη των αποθεματικών των Ταμείων στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων. Να μην κατευθυνθεί ούτε ένα ευρώ των Ταμείων στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Οι όποιες απώλειες υπάρχουν από το κούρεμα και την πτώση της εμπορικής αξίας των ομολόγων των Ταμείων να πληρωθούν στο ακέραιο από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.

Οι παραπάνω εξελίξεις συναρτώνται της αντιασφαλιστικής επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Είναι μέρος μιας στρατηγικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Οι πολιτικές αυτές προϋποθέτουν το σάρωμα του εναπομείναντος κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξεων, κλπ.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω από τα ταξικά Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ να ορθώσουν το ανάστημά τους και με γνώμονα τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό, να αποκρούσουν και να αντεπιτεθούν στη βάρβαρη επίθεση, την οποία δέχονται.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.