H Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών και οι Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Γρεβενών, για την παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Πασχαλίδη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Ο βραβευμένος από το Βατικανό Έλληνας που σκοπό έχει την εξέλιξη του ανθρώπου μέσω της ανακάλυψης των τριών τύπων και του κυρίαρχου γονιδίου

Ο Γιώργος Πασχαλίδης, διάσημος Έλληνας συγγραφέας και ερευνητής, τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας Giuseppe Sciacca 2010.

Στον Γιώργο Πασχαλίδη από το 2002 έχει δοθεί η ικανότητα της διόρασης. Αυτό έγινε χωρίς να το έχει ζητήσει ή να το επιδιώξει με κάποιο τρόπο. Από τότε χρησιμοποιεί εποικοδομητικά αυτή την ικανότητά του προσφέροντας γνώση στους ανθρώπους και την επιστήμη. Στα βιβλία του αποκαλύπτει ότι το ανθρώπινο είδος ταξινομείται βιολογικά σε τρεις μόνο τύπους. Αυτή η οντογενετική κατηγοριοποίηση αποτελεί επιστημονική επανάσταση από την άποψη ότι πιθανότατα θα προκαλέσει ριζικές αλλαγές σε πολλά επιστημονικά πεδία και ως εκ τούτου θα επηρεάσει τη φιλοσοφία και την κοινωνία στο σύνολό τους.

Αυτό που είναι μοναδικό με την τυπολογία του συγγραφέα είναι ότι, οι διαφορές στην εγκεφαλική και τη σκελετική δομή των ανθρώπων καθορίζουν την ταξινόμησή τους σε τρεις τύπους. Αυτούς τους τύπους τους ονόμασε Α, Β και Γ. Η διαφορά στη σκελετική δομή εντοπίζεται, από τον κ. Πασχαλίδη, στην περιοχή του αυχένα και ειδικότερα στους πρώτους αυχενικούς σπονδύλους.

Ο τύπος κληρονομείται από τον έναν από τους γονείς μας, ο οποίος επίσης μεταφέρει το αρσενικό ή θηλυκό γονίδιο στον ανθρώπινο απόγονο. Ο γονέας που δίνει το γονίδιό του/της («κυρίαρχο γονίδιο» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται από τον Γιώργο Πασχαλίδη) και τον τύπο του/της και στο παιδί είναι αυτός που είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση τη χρονική περίοδο της σύλληψης.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις σκελετικοί τύποι, που καθορίζουν τους τρεις διαφορετικούς τύπους ανθρώπων (Α της δράσης, Β του άγχους, και Γ της τάξης, της αναζήτησης και του απόλυτου) οι ανθρώπινοι χαρακτήρες είναι δώδεκα, ανάλογα με τον εάν ένας άνθρωπος έχει πάρει το κυρίαρχο γονίδιο από τον πατέρα του ή τη μητέρα του και επί πλέον ανάλογα με το φύλο του. Οι χαρακτήρες και επομένως οι συμπεριφορές του κάθε ανθρώπινου τύπου καθώς επίσης και οι ευαισθησίες και οι προδιαθέσεις του σε θέματα διανοητικής, ψυχολογικής και φυσικής υγείας εξαρτώνται απολύτως από τον κληρονομούμενο τύπο και την αρσενική ή θηλυκή κυρίαρχη ποιότητα.

Επιγενετικά χαρακτηριστικά μπορεί να «λουστράρουν» (βελτιώνουν) την προσωπικότητα, λέει ο Γιώργος Πασχαλίδης, αλλά κάτω από την επιφάνεια πάντα βρίσκεται η αληθινή φύση μας, την οποία μας δίνει ο τύπος μας.

Ο Α τύπος έχει την ικανότητα να εστιάζει και να παραμένει εκεί, σε οποιοδήποτε σκοπό επιδιώκει. Ο τύπος Α δεν είναι ονειροπόλος, είναι οραματιστής, δημιουργός της πραγματικότητας, της δικής του και των άλλων, ένας διανοητής μπροστά από την εποχή του. Είναι μοναχικός και περήφανος καθώς γεννήθηκε για να οδηγεί τους άλλους, να ηγείται και έχει αξιοθαύμαστο αυτοέλεγχο που αν χάσει υπό ακραία πίεση μπορεί να οδηγηθεί σε βίαια ξεσπάσματα νεύρων.

Ο Β τύπος δημιουργήθηκε για να γεννά και να συντηρεί τη ζωή, και για αυτό η φύση του είναι εξαιρετικά συντηρητική. Αντιπροσωπεύει τη θηλυκή πλευρά στο σχέδιο της Τριαδικής Δημιουργίας, ανεξάρτητα από το φύλο στο οποίο ανήκει. Του έχει δοθεί ο ρόλος του φύλακα του θησαυροφυλακίου. Λίγο βαρετός, αγαπά τις λεπτομέρειες, και το μυαλό του κάνει κύκλους δίχως τελειωμό (πιθανότατα για να εξασφαλίζει την ασφάλεια της «φωλιάς» του). Η ηθική –με τη στενή της έννοια- είναι ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Ο τρίτος τύπος ανθρώπου είναι το Παιδί της Δημιουργίας και ως τέτοιο φέρει τα χαρακτηριστικά και των δύο τύπων. Είναι ο τύπος του “Ανδρόγυνου” που, όπως αναφέρεται στο λεξικό Σουίδα: “και τα ανδρών ποιών και τα γυναικών πάσχων”.

Κυρίαρχα κληρονομούμενα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας για τον τύπο Γ είναι τα συναισθήματα της ανασφάλειας και της απόρριψης. Γοητεύεται από δύσκολους στόχους και συχνά αναλώνεται στην προσπάθειά του να τους φτάσει.

Η τυπολογία του Γιώργου Πασχαλίδη είναι αμιγείς βιολογικοί κανόνες, ενσωματωμένοι στα γονίδια με σκοπό να υπηρετήσουν την εξέλιξη του Ανθρώπου στο σχέδιο της Δημιουργίας. Εκτός από τις λεπτομερείς βιολογικές ιδιαιτερότητες του καθενός ανθρώπινου τύπου, παρέχονται από τον κ. Πασχαλίδη εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές έτσι ώστε η ορμονική ισορροπία να διατηρείται στα βέλτιστα επίπεδα εμποδίζοντας την εκδήλωση ασθένειας.

Ο Γιώργος Πασχαλίδης τονίζει πως το πεπρωμένο δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι αδυναμίες του κάθε τύπου οι οποίες εμποδίζουν τη καθαρή μας σκέψη κάνοντας έτσι τον άνθρωπο να ζει τη ζωή του αναποτελεσματικά. Έχοντας ο ίδιος αναλύσει σε βάθος τα συστατικά του χαρακτήρα, είναι σε θέση να προτείνει πρακτικούς τρόπους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια του κάθε τύπου.

Με σκοπό να διαδώσει τη «Νέα Γνώση» που έχει αποκτήσει τον Οκτώβριο του 2009 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του με τίτλο «Άνοιγμα Αγάπης Πορεία Ζωής» από τις εκδόσεις Λιβάνη. Με το βιβλίο αυτό παρουσίασε στο ευρύ κοινό το έργο του και την πορεία στη ζωή έως τη στιγμή που του χαρίστηκε η διόραση. Στο βιβλίο αυτό αναφέρθηκε η μεγάλη ανακάλυψη που έχει κάνει για τους τρεις τύπους των ανθρώπων, τη βιολογική δομή τους, την οργανική λειτουργία τους και την ψυχολογική τους κατάσταση η οποία καθορίζεται από το χαρακτήρα που μας δίνει ο τύπος μας.

Αργότερα  (Φεβρουάριος 2010) κυκλοφόρησε το ηχητικό βιβλίο (CD Book), μια συζήτηση με τον αγαπημένο του φίλο, ηθοποιό, Στράτο Τζώρτζογλου, με τίτλο «Θρόισμα Αγάπης».

Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Όταν ο Άνθρωπος Συναντήσει τον Εαυτό του» κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2010. Στο βιβλίο αυτό επικεντρώνεται στην ανάλυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τριών ανθρώπινων τύπων με σκοπό να αναπτύξουμε επίγνωση του εαυτού μας, τόσο σε οργανικό όσο και σε ψυχολογικό-χαρακτηρολογικό επίπεδο. Περιγράφει αναλυτικά τις συναισθηματικές λειτουργίες και τις ζημιές που μας προξενούνται όταν αφηνόμαστε να παρασυρθούμε στη θύελλα των συναισθημάτων με τα οποία μας έχει γεμίσει η κοινωνική μας εκπαίδευση. Υπάρχει σ’ αυτό το βιβλίο μεγάλη αναφορά στη δομή και τη φύση του κόσμου που μας περιβάλλει ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε συμβατοί με αυτόν και να φέρουμε ηρεμία στις σχέσεις μας και στη ζωή μας.

Εξαιτίας της διαφορετικής για τον κάθε τύπο σωματικής λειτουργίας, υπάρχει ανάγκη να τρέφονται οι άνθρωποι με τροφές κατάλληλες για την ιδιοσυγκρασία τους και αυτή η ανάγκη γίνεται επιτακτική όταν ο οργανισμός είναι εξασθενημένος.

Για το λόγο αυτό, στο βιβλίο παραθέτει μια αποτοξινωτική δίαιτα ώστε να βοηθηθεί το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες που σχεδόν πάντα δημιουργούνται από την άσχημη ψυχολογική μας κατάσταση και όταν συσσωρεύονται μας προκαλούν ασθένειες. Όσο για τις ασθένειες, ο Γιώργος Πασχαλίδης έχει δει ότι εκτός από τις μολυσματικές, είναι όλες ψυχογενούς αιτιολογίας.

Τον Απρίλιος του 2011 κυκλοφόρησε το τρίτο του βιβλίο «Η Γέννηση του Νέου Ανθρώπου» που απευθύνεται στους υποψήφιους γονείς. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας ερευνά την Ιερότητα που πρέπει να εμπλακεί στη σύλληψη, φιλοξενία και ανατροφή των παιδιών μας έτσι ώστε, μεγαλώνοντας σωστά, να είναι σε θέση να διαμορφώσουν μια κοινωνία που θα έχει όλα τα αγαθά που μας προσφέρει ο υπέροχος πλανήτης μας. Στην κοινωνία αυτή του κοντινού μέλλοντος οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαύσουν τη ζωή χωρίς κανένα ψυχολογικό περιορισμό, βρισκόμενοι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Τα όσα με τα βιβλία του προτείνει δεν είναι ουτοπία, λέει ο Γιώργος Πασχαλίδης: “Αυτή η κατάσταση που βιώνουμε τώρα και που συνεχώς χειροτερεύει αποτελεί ουτοπία για το αρμονικό οικοσύστημα που μας φιλοξενεί και εμείς εισπράττουμε την πολεμική ατμόσφαιρα που οι ίδιοι δημιουργήσαμε γύρω μας. Είναι καιρός να κάνουμε ειρήνη με τον εαυτό μας, τους ανθρώπους γύρω μας και το περιβάλλον”.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα D.V.D. με συζητήσεις του κ. Πασχαλίδη γύρω από τα καυτά θέματα της ζωής με τους γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες Κώστα Τουρνά, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς και Στράτο Τζώρτζογλου.

Εντωμεταξύ, η κλασσική επιστήμη ήρθε πρόσφατα να συμφωνήσει με τα όσα διορατικά έχει ανακαλύψει σχετικά με τους ανθρώπινους τύπους.

Έτσι, η δημοσίευση των αποτελεσμάτων επιστημονικής έρευνας στο περιοδικό “Nature” (τεύχος 473 σελ. 174-180, 20-4-2011) με θέμα τους Ανθρώπινους Εντερότυπους αποτελεί την πρώτη επίσημη επιστημονική ανακάλυψη για την ομαδοποίηση του ανθρώπινου πληθυσμού σε τρεις βιολογικά διακριτές ομάδες-τύπους. Η έρευνα έγινε από διεθνή ομάδα επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας.

Πολύ σύντομα η γνώση της ανθρώπινης τυπολογίας θα αποτελεί πολύτιμο όπλο της ιατρικής όπως ισχύει και για τον αιματότυπο.

Υπό έκδοση είναι και το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο «Αποδέσμευση από το Πεπρωμένο». Ο Γιώργος Πασχαλίδης ορίζει ως πεπρωμένο τις εγγενείς αδυναμίες του τύπου μας και του χαρακτήρα μας που αυτός προσδιορίζει, οι οποίες μας οδηγούν να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τα ίδια σφάλματα στη ζωή μας.

Στο βιβλίο αυτό αναλύει το πρόγραμμα που κληρονομεί από τους γονείς του ο κάθε ανθρώπινος τύπος. «Μόνον όταν γνωρίσουμε σε βάθος τα κανάλια της σκέψης και τους δρόμους των συμπεριφορών μας μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τις ψυχαναγκαστικές μας συνήθειες και συμπεριφορές και να δράσουμε επιτέλους σαν αληθινά ελεύθεροι άνθρωποι», λέει κλείνοντας τη συνέντευξη ο συγγραφέας.

Όλα τα βιβλία του Γιώργου Πασχαλίδη έχουν γίνει best sellers στην Ελλάδα. Στα βιβλία του, πέρα από τις ριζοσπαστικές γνώσεις για τη ζωή και τον κόσμο, ο συγγραφέας δίνει ένα νέο ορισμό για την αγάπη και τον παλιό μεγάλο εχθρό του ανθρώπου: την κατεστημένη του λογική.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γεώργιος Πασχαλίδης είναι Έλλην υπήκοος. Γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε στο χωριό Αιγίνιο του Νομού Πιερίας. Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Χατζημιχαήλ και έχουν δύο παιδιά. Έχει φοιτήσει μόνο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Εργάσθηκε προς βιοπορισμό σε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέχρι την Άνοιξη του έτους 2002 η ζωή του κυλούσε κανονικά. Εκείνη την εποχή, μετά από μια σειρά γεγονότων που του συνέβησαν σε φυσικό-σωματικό επίπεδο, απέκτησε με υπερβατικό τρόπο τις ιδιότητες της διόρασης και της ενεργειακής αποκατάστασης ασθενειών.

Ο Γ. Πασχαλίδης αξιοποιεί τις μοναδικές του ιδιότητες προσφέροντας καθημερινά και μέχρι σήμερα ανιδιοτελώς ίαση από ασθένειες σε εκατομμύρια (εκτιμάται άνω των δέκα εκατομμυρίων) ανθρώπους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σαν χαρακτήρας είναι άμεσος, φιλικός, αφοπλιστικά απλός στη συμπεριφορά και στο λόγο του

Έχει εκδώσει ήδη 4 έργα: «Άνοιγμα Αγάπης Πορεία Ζωής» (βιβλίο).

«Θρόισμα Αγάπης» (οπτικός δίσκος (CD), ηχητικό) βιβλίο, υπό τύπον συνεντεύξεως)

«Όταν ο Άνθρωπος συναντήσει τον Εαυτό του. Εγκέφαλος: Ο Αυτόματος Πομποδέκτης της Κοσμικής Τροφής» (βιβλίο)

«Η Γέννηση του Νέου Ανθρώπου – Προγεννητική Φροντίδα» (βιβλίο)

και ευρίσκονται υπό έκδοση άλλα πέντε βιβλία με ποικίλο περιεχόμενο ανθρωπιστικών επιστημών και διατροφής.

Διευκολύνοντας όσους έχουν ανάγκη από την βοήθεια του, ταξιδεύει συχνά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Λευκωσία και σε πόλεις του εξωτερικού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να τον συναντήσουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να μετακινηθούν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.