Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αθώοι Κεντέρης, Θάνου, 12 μήνες στον Τζέκο για παράνομες ουσίες

6 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αθώοι όλοι πλην Τζέκου…

Αθώοι Κεντέρης, Θάνου, 12 μήνες στον Τζέκο για παράνομες ουσίες

Άπαντες αθωώθηκαν για το περιβόητο τροχαίο την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών του 2004Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο τους ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο και τους συγκατηγορούμενούς τους για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Αντιθέτως, το δικαστήριο έκρινε ένοχο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή στον Χρήστο Τζέκο για κατηγορία που αφορά κατοχή παράνομων ουσιών, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Απαλλακτική πρόταση υπέβαλε τη Δευτέρα (5/9) και ο εισαγγελέας έδρας θεωρώντας ότι οι ενδείξεις που υπήρχαν πως ουδέποτε συνέβη το επίμαχο τροχαίο, δεν ενισχύθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Σημειωτέον ότι σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους τους αθλητές και τον προπονητή τους όπως επίσης και τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ και τους αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου ατυχήματος.

Ο συνήγορος του Κώστα Κεντέρη κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της διαδικασίας χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου δηλώνοντας συγκινημένος, καθώς, όπως είπε, οι Ολυμπιονίκες μπορούν «να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά»

This entry was posted on Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2011 at 18:24 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΣΤΙΒΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply