Γράφει ο Σπύρος Κουταβάς – vetonews

Στην υπόθεση του νοσοκομείου Γρεβενών όσο περνούν οι ώρες αποκαλύπτεται μια κλασσική ιστορία ωμής παρέμβασης από το τοπικό πολιτικό κατεστημένο και φυσικά την κεφαλή της τοπικής εκκλησίας. Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου,  έδωσε συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Γρεβενών Θ. Χαντάβας και αντί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί με αφορμή τις εξελίξεις στο νοσοκομείο της πόλης, με τις δηλώσεις του περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Είναι πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά που αποκαλύπτεται δια στόματος βουλευτή .. ότι ”ως πιθανή αιτία για την απομάκρυνση του διοικητή είναι η δικαστική διαμάχη που είχε ο τελευταίος με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Σέργιο για την υπόθεση του ναού στο προαύλιο του νοσοκομείου”.

Η πρωτοφανής δήλωση του βουλευτή στην συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να εισήρθαν και άλλοι παράγοντες με παρεμβατικό ρόλο όπως αυτός της τοπικού μητροπολίτη στην τελική κρίση του υπουργού. Μήπως ξέρει κάτι ο κ. Χαντάβας και πρέπει να το μάθουν και οι πολίτες των Γρεβενών;

Να σημειώσω ότι ο συγκεκριμένος διοικητής όπως αποκαλύψαμε στο vetonews έχει δικαιωθεί δικαστικά στην διαμάχη του με τον Μητροπολίτη ακόμη και στο Εφετείο. Η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί.

Οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις
Το νοσοκομείο Γρεβενών επί διοίκησης Γαβρίδη κατεγράφη στον ειδικό χάρτη αξιολόγησης του υπουργείου υγείας ως το πρώτο νοσοκομείο στην Βόρεια Ελλάδα και το τρίτο σε πανελλήνια κλίμακα, από την άποψη της παραγωγής έργου, της υποδοχής ασθενών και της καλής παροχής περίθαλψης. Τα παραπάνω γεγονότα και πολλά άλλα ανέγνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός υγείας στην βουλή πριν από λίγες ημέρες σε ερώτηση του τοπικού βουλευτή. Έτσι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Θ. Χαντάβας δεν μπήκε στον κόπο να υπερασπιστεί έστω για τυπικούς λόγους τα παραπάνω, παρά μόνο ανακοίνωσε σε κοφτό τόνο ότι ο νέος διοικητής (βλ. Κ. Σημαδόπουλος) έρχεται στο νοσοκομείο μόλις καθαρογραφεί στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου Μ. Γαβρίδης μιλώντας στο vetonews σημείωσε ότι ”με τις πράξεις του στην υπόθεση του ναού αν και δικαιώθηκε πανηγυρικά από τα δικαστήρια, η εξελιξή της απ’όσο γνωρίζω ενόχλησε τον τοπικό Μητροπολίτη”. Ανέφερε ακόμη την περίπτωση φύλαξης του νοσοκομείου από τοπική εταιρία σεκιούριτι, την οποία όπως είπε σταμάτησε, εξοικονομώντας για το νοσοκομείο 140.000 € ετησίως. Δήλωσε μάλιστα ότι του ασκήθηκαν πιέσεις από το συγγενικό περιβάλλον του βουλευτή ώστε να συνεχίσει να υφίσταται η σύμβαση. Σε ερώτηση μας εάν τα παραπάνω ήταν σε γνώσει και του Θ. Χαντάβα, ο Μ. Γαβρίδης προτίμησε να μην απαντήσει. Ρωτήθηκε για το επίπεδο της φύλαξης του νοσοκομείου όπου ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού η νοσηλευτική μονάδα βρίσκεται ανάμεσα από την σχολή της αστυνομίας και την πύλη ενός στρατοπέδου. Έτσι η φύλαξή της είναι εξασφαλισμένη καθ’όλη την διάρκεια του 24 ωρου.

Συμπαράσταση απο τους πολίτες

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει κλίμα συμπάθειας και συμπαράστασης στο πρόσωπο του Μ. Γραβίδη, όπου 43 προσωπικότητες από την πολιτική, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, έστειλαν επιστολή με τις υπογραφές τους στο υπουργό Α. Λοβέρδο αλλά και στο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καχριμάκη. Στην επιστολή τους οι 43 τονίζουν ότι παρακολουθούν με οργή και κατάπληξη τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο με την καρατόμηση του Μ. Γαβρίδη.

Σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος με πολύ δουλειά συνέπεια και εντιμότητα στο δημόσιο χρήμα, κατάφερε σε 1,5 χρόνο να καταστήσει το νοσοκομείο υπόδειγμα, μακριά από φαινόμενα διαφθοράς. Μάλιστα ζητούν από τον υπουργό να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του και δηλώνουν πρόθυμοι να του αναλύσουν την ακριβή εικόνα της κατάστασης.

Την επιστολή υπογράφουν δυο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Κωσταντινίδης και Κ. Ταταρίδης, ο γραμματέας Π.Ε του ΠΑΣΟΚ Κ. Κυτίδης, στελέχη από το χώρο της αυτοδιοίκησης πολλοί πρόεδροι κοινοτήτων και πρώην δήμαρχοι καθώς και μέλη του οικονομικού και εμπορικού κόσμου της περιοχής.

 

Σπύρος Κουταβάς
vetonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.