«Θα προσαρμοστούν άπαντες»

Την απόφαση της κυβέρνησης να μειωθούν οι υπέρογκες αμοιβές σε δημοτικούς υπαλλήλους, στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, διεμήνυσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μετά την αποκάλυψη ότι εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές.

«Στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου θα προσαρμοστούν άπαντες και η αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί εξαίρεση» δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σημειώνοντας:

«Σε ό,τι αφορά αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πολύ μικρός ο αριθμός. Κατά κανόνα αφορούν νομικά πρόσωπα που δεν σχετίζονται με τον προϋπολογισμό του δήμου, άρα και τον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης. Το ζήτημα όμως θα λήξει άμεσα και πολύ σύντομα».

Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι «αυτός ο περιορισμός των δαπανών που θα γίνει στις δημοτικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αποτυπωθεί στη γενικότερη προσπάθειά μας, γιατί έχουν αυτοτελή προϋπολογισμό».

Το θέμα ήλθε στην επιφάνεια μετά το αίτημα που υπέβαλε στους Δήμους το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ενημέρωση σχετικά με το μισθολογικό κόστος των δημοτικών επιχειρήσεων.

Όπως αποκαλύφθηκε, υπάρχουν πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε Δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης. Παράλληλα, από τα στοιχεία προέκυψε ότι γενικά οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν απολαβές μεγαλύτερες από τους δημοσίους υπαλλήλους της ίδιας κατηγορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.