Η Εθνική μας απέβαλε το άγχος στο δεύτερο ημίχρονο και διέλυσε το Μαυροβούνιο με 71-55, “κλειδώνοντας” την πρόκριση για την δεύτερη φάση της διοργάνωσης

Η Εθνική μας μετά από ένα νευρικό και αγχωτικό ημίχρονο απέβαλε την πίεση και με τους Αντώνη Φώτση, Νικ Καλάθη, Κώστα Κουφό και Κώστα Βασιλειάδη σημείωσε την τρίτη της νίκη στην διοργάνωση απέναντι στο Μαυροβούνιο με 71-55.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά πήρε την πρόκριση και αύριο (5/09, 18:00) θα αναμετρηθεί με την Κροατία για την πέμπτη και τελευταία αγωνιστική της πρώτη φάσης του Ευρωμπάσκετ.

Ο αγώνας:
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα το πρώτο καλάθι στο ματς να σημειωθεί 1.50′ μετά την έναρξη του αγώνα από τον Κώστα Κουφό (0-2). Ο νεαρός σέντερ ήταν εκείνος που θα μειώσει και σε 8-6, μετά από όμορφη ενέργεια μπροστά από τον Νίκολα Πέκοβοτς.

Το Μαυροβούνιο, πάντως θα καταφέρει να διατηρήσει το προβάδισμα του (13-9 στο 6′), προτού μειώνει ο Νικ Καλάθης ένα λεπτό αργότερα και πετύχει το 14-13. Οι διεθνείς μας πίεσαν στο μισό γήπεδο και με τον Κώστα Βασιλειάδη καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καθαρό μυαλό και με τον Κώστα Παπανικολάου, έπειτα από ένα πολύ δύσκολο ριμπάουντ του Αντώνη Φώτση, η “γαλανόλευκη” ξεφεύγει με τρεις πόντους και 18-21. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και το πρώτο δεκάλεπτο.

Διατήρησε το προβάδισμα…
Η Εθνική μας ανέβασε την απόδοση της και με τους Κώστα Βασιλειάδης, Νικ Καλάθη αποφάσισε να “τρέξει”. Έτσι, ο τελευταίος ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά στους έξι πόντους (26-20) στο 13′.

Ο Νίκολα Πέκοβιτς, όμως με τέσσερις διαδοχικούς πόντους και ένα τρίλεπτο αστοχίας για την Εθνική μας μείωσε στο καλάθι για το Μαυροβούνιο στο 16′. Παρόλα αυτά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε με 2/2 βολές του Μπουρούση στο 28′ να αποσπαστεί με τέσσερις πόντους (32-28). Το Μαυροβούνιο, πάντως με 1/2 βολές του Ομάρ Κουκ κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο -1 (32-31).

Αιφνιδιασμοί, Βασιλειάδης και Κουφός!
Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ήρθε ένα καλό νέο για την Εθνική. Ο Κώστας Κουφός κέρδισε το τρίτο φάουλ του Νίκολα Πέκοβιτς, ενώ οι διεθνείς άρχισαν σιγά – σιγά να ανεβάζουν την απόδοση τους. Έτσι, με τους Φώτση, Καλάθη και ένα κάρφωμα από τον Μάικ Μπράμος η Εθνική αποσπάται με επτά πόντους 33-40 στο 23′.

Ο Κώστας Βασιλειάδης ευστόχησε σε ακόμα ένα τρίποντο και ο Κουφός θα σημειώσει το 33-47 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο θα κάνει σερί 15-0 στο 26′ για να ανεβάσει την διαφορά τους 14 πόντους, ενώ ο Κουφός ένα λεπτό αργότερα θα κάνει το 33-51!

Οι διεθνείς μας, όμως δεν χαλάρωσαν και με “αιχμή του δόρατος” τον Κώστα Κουφό αύξησαν την διαφορά στους 19 πόντους (39-58), ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το δεκάλεπτο τελικά θα ολοκληρωθεί με 41-58 έπειτα από καλάθι του Μπιέλιτσα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, οι Μαυροβούνιοι επιδίωξαν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά ο Νικ Καλάθης με μία εξαιρετική προσπάθεια θα κάνει το 45-60 για την “γαλανόλευκη” στο 32′ για να μειώσει στο 34′ ο Γέρετιν σε 46-62.

Η Εθνική μας είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους, δεν επέτρεψε στο Μαυροβούνιο να αντιδράσει και σημείωσε με αυτόν τον τρόπο την τρίτη της νίκη στη διοργάνωση σε τέσσερα παιχνίδια με 71-55.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 31-32, 41-58, 55-71

Μαυροβούνιο (Ράντονιτς): Γερέτιν 7, Κουκ, Μιχαΐλοβιτς, Μπάκιτς, Στσεπάνοβιτς 5, Ντάσιτς 2 Μπορίσοφ 6, Μπιέλιτσα 8, Ντραγκίτσεβιτς 4, Πέκοβιτς 15 (7 ριμπάουντ), Βράνιες, Βούτσεβιτς 4

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 11 (3)Καλάθης 12 (6 ασίστ), Φώτσης 14 (5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 3, Μαυροειδής, Μπράμος 4 ( 9 ριμπάουντ), Κουφός 19 (4 κοψίματα), Σλούκας, Καϊμακόγλου.

sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.