Στο… απόσπασμα βάζει ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης τα κόλπα και τα “παράθυρα” που χρησιμοποιούν συνήθως βουλευτές και οι κομματάρχες, προκειμένου να “λουφάρουν” τα παιδιά της εκλογικής τους πελατείας

Τα “παράθυρα” της θητείας που παρέμειναν ορθάνοιχτα για μισό αιώνα. Η “λούφα και παραλλαγή” στη θητεία που έγινε μέχρι και κινηματογραφική ταινία. Η προσοδοφόρος “φάμπρικα ” των κομμάτων εξουσίας για εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, μπαίνουν τώρα στο “μάτι” του υπουργού Αμυνας Π. Μπεγλίτη, ο οποίος καλείται να τα κατεδαφίσει μπροστά στον κίνδυνο αύξησης της θητείας.

Το άθλιο αυτό σύστημα που λειτούργησε για κοντά πενήντα χρόνια, παρέμεινε “στεγανοποιημένο” και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ολοι γνώριζαν για τα περιβόητα “ρουσφέτια” στον στρατό, αλλά κανείς δεν μίλαγε γι’ αυτά. Κανείς δεν αποκάλυπτε τις διαδικασίες και τα “κόλπα” της θητείας.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ολόκληρο το κύκλωμα της “λούφας και παραλλαγής” και τα “μυστικά” της θητείας που γνώριζαν και αξιοποιούσαν μόνο όσοι είχαν “μπάρμπα στην Κορώνη”.

Στα χρόνια της μεταπολεμικής Ελλάδας αρκετοί μικροαστοί, και όχι μόνο, όταν γεννιόταν ένα αγόρι στην οικογένειά τους έσπευδαν να στείλουν τηλεγράφημα στον τοπικό βουλευτή: “Εγεννήθην άρρεν. Μεριμνήσατε για τη στράτευσή του και την ανεύρεση θέσεως εργασίας”.

«Κάθε ένα ρουσφέτι στον στρατό ισοδυναμεί με δέκα τουλάχιστον ψήφους στην κάλπη» σύμφωνα με τους υπολογισμούς νυν κυβερνητικού βουλευτή
«Κάθε ένα ρουσφέτι στον στρατό ισοδυναμεί με δέκα τουλάχιστον ψήφους στην κάλπη» σύμφωνα με τους υπολογισμούς νυν κυβερνητικού βουλευτή

Επί της ουσίας, οι βουλευτές και οι κομματάρχες, προς άγραν ψήφων, φρόντιζαν και εξακολουθούν να φροντίζουν για την καλοπέραση των εν δυνάμει νέων ψηφοφόρων τους. “Κάθε ένα ρουσφέτι στον στρατό ισοδυναμεί με δέκα τουλάχιστον ψήφους στην κάλπη” σύμφωνα με τους υπολογισμούς νυν κυβερνητικού βουλευτή που “σαρώνει” ολόκληρη την εκλογική του περιφέρεια ανεξαρτήτως εάν το κόμμα του είναι ή όχι στην εξουσία…

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο Π. Μεγλίτης, οι μισοί στρατιώτες από κάθε ΕΣΣΟ υπηρετούν με ρουσφέτι! Μάλιστα από κάθε ΕΣΣΟ 500 οπλίτες αποφεύγουν τα σύνορα. Ιδίως τους τελευταίους μήνες τα “κοινωνικά αιτήματα” (έτσι αποκαλούν τα ρουσφέτια) αυξάνονται αλματωδώς λόγω της οικονομικής κρίσης. Σήμερα η 9μηνη θητεία κοστίζει σε κάθε οικογένεια οπλίτη από 4.000 έως 8.000 ευρώ!

Οκτώ κόλπα για... λούφα και παραλλαγή!

Τα 8 “παράθυρα”
Τα κόλπα και τα παράθυρα που χρησιμοποιούν οι βουλευτές και οι κομματάρχες για να “λουφάρουν” τα παιδιά της εκλογικής τους πελατείας διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και αναλόγως κοινωνικής διαστρωμάτωσης:

1. Οι βουλευτές κατανέμουν τους “πελάτες” τους σε κατηγορίες. Σε όσους έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση εγκαίρως, με την αποφοίτησή τους από το Λύκειο σπεύδουν στο ΓΕΕΘΑ όπου ανήκει η Στρατολογία και τους κατατάσσουν στους “ευγενείς” Κλάδους της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Παλαιότερα όσοι δεν προλάβαιναν με υπουργική απόφαση έκαναν μετάταξη. Οι πρώτοι λοιπόν που μπαίνουν στο “κόλπο” είναι οι στρατολόγοι…

Οκτώ κόλπα για... λούφα και παραλλαγή!

2. Οσους “εκλεκτούς” δεν προλαβαίνουν να τους προγραμματίσουν για το Ναυτικό ή την Αεροπορία, λίγο πριν την κατάταξή τους στον Στρατό Ξηράς τούς κάνουν “εσωτερική μετακίνηση” από τα “βάρβαρα” Οπλα του Πεζικού και των Τεθωρακισμένων, στα “light” της Αεροπορίας Στρατού, του Υλικού Πολέμου, του Ταχυδρομικού, της Στρατονομίας…

3. Με την κατάταξη του ενδιαφερόμενου προγραμματίζεται η ειδικότητα και βάσει αυτής η τοποθέτησή του σε μονάδα που βρίσκεται στα… σύνορα με το σπίτι τους !

Οκτώ κόλπα για... λούφα και παραλλαγή!

4. Μα και όταν ο “πελάτης” είναι ιδιαιτέρως απαιτητικός και δηλώνει αδυναμία να παραμείνει στα σύνορα, έστω και για λίγες βδομάδες, χρησιμοποιείται το “παράθυρο” της “κατ΄ εξαίρεση” μετάθεσης για κοινωνικούς ή ιατρικούς λόγους. Δηλαδή ο οπλίτης προσκομίζει στο Α΄ Γραφείο της Μονάδας πιστοποιητικά είτε από τη Δημοτική Αρχή (απορίας) είτε από τον γιατρό (καρκινογενείς παθήσεις σε συγγενικά πρόσωπα Α΄ βαθμού). Τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά προωθούνται στο ΓΕΣ και η Ανώτατη Στρατιωτική Επιτροπή αποφασίζει για τη μετάθεση ή όχι. Για όσους είναι “μιλημένη” η Επιτροπή φεύγουν αμέσως από τα σύνορα… Τα στρατόπεδα της Κρήτης είναι γεμάτα με “κατ’ εξαίρεση” μετατιθέμενους!!

5. Οι πιο “προνομιούχοι” βουλευτές ? κομματάρχες και οπλίτες είναι από τις περιφέρειες Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσων που αυτοδίκαια υπηρετούν στους τόπους καταγωγής τους.

Εδώ ο “συναγωνισμός” γίνεται για τη μονάδα τοποθέτησης και για την ειδικότητα ώστε ο στρατιώτης να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες υπηρεσίες και να βρίσκεται τις περισσότερες μέρες στο σπίτι. Συνήθως οι ντόπιοι στρατιώτες “λουφάρουν” εις βάρος των “ξένων”, όσων δηλαδή προέρχονται από άλλες περιφέρειες.

6. “Μάχη” δίνεται στις περιφέρειες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας για το ποιοι θα καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις “προκάλυψης” που έχουν δημιουργηθεί για τα παιδιά των εκλεκτών της τοπικής κοινωνίας ώστε να αποφύγουν τον Εβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

7. Στην Ηπειρο βολεύονται και τα “βουτυρόπαιδα” από τα νησιά των Επτανήσιων και τη Δυτική Πελοπόννησο. Ολοι οι υπόλοιποι από Ηπειρο, Επτάνησα και Πελοπόννησο που δεν έχουν ισχυρό “βύσμα” (έτσι λένε στον Στρατό το μέσον) για να παραμείνουν σε μονάδα προκάλυψης της Ηπείρου παίρνουν την άγουσα για τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

8. Πασπαρτού σε ολόκληρη την ανατολική μεθόριο, από τον Εβρο έως το Καστελόριζο τοποθετούνται οι καταγόμενοι από την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα.

Ομως και για τις συγκεκριμένες περιφέρειες οι έχοντες κομματικό μέσον έχουν οκτώ εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγουν τα σύνορα. Αρκεί να φροντίσει ο τοπικός βουλευτής ή ο κομματάρχης και να λάβει μία από τις παρακάτω ειδικότητες: Καταδρομέας στην 71η Α/Μ ΤΑΞ, συσκευαστής αλεξιπτώτων και υλικών, τεχνικός στους πυραύλους HAWK (ΧΩΚ) και MLRS, τεχνίτης στα LEOPARD, σκαπανέας ? ναρκαλιευτής, Στρατονόμος και οπλίτης στην Αεροπορία Στρατού…

ΠΟΥ “ΑΡΑΖΟΥΝ” ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
Οι μισοί και πλέον στρατιώτες αποφεύγουν τα σύνορα και “λουφάρουν” σε 260 στρατόπεδα υποστήριξης που βρίσκονται διάσπαρτα στην ενδοχώρα. Η “λούφα και παραλλαγή” στον Στρατό επιτυγχάνεται με οκτώ κόλπα που κάνουν οι ίδιοι οι βουλευτές που επί δεκαετίες έχουν στήσει “φάμπρικα” ρουσφετιών στο υπουργείο Αμυνας! Ο Π. Μπελγίτης φέρεται αποφασισμένος: “Πρώτα θα κλείσω τα “παράθυρα” και τις “κρυψώνες” της θητείας και μετά θα αποφασίσουμε για τη διάρκειά της”.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΟΠΛΙΤΩΝ
Θεσμοθετημένη “απαλλαγή” με… Πάγια Διαταγή

Η “λούφα και η παραλλαγή” στη στρατιωτική θητεία είναι θεσμοθετημένη! Ολα τα “παράθυρα” για να αποφύγει κανείς τα σύνορα είναι ορθάνοιχτα βάσει Πάγιων Διαταγών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διαταγή τοποθετήσεων οπλιτών της Διεύθυνσης Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ, βασικό κριτήριο τοποθέτησης αποτελεί η στρατολογική κατάσταση του οπλίτη σε συνάρτηση με τον τόπο μόνιμης διαμονής του. Οι διαμένοντες στα παρακάτω εδαφικά διαμερίσματα παρουσιάζονται και τοποθετούνται ως εξής:

Στρατιώτες Ολοκλήρου Θητείας (9μηνο)

  • Οι Θρακιώτες τοποθετούνται σε μονάδες της Θράκης.
  • Οι Μακεδόνες τοποθετούνται σε Τάγματα Προκαλύψεως Μακεδονίας – Θράκης.
  • Οι Θεσσαλοί τοποθετούνται σε Τάγματα Προκαλύψεως Μακεδονίας – Θράκης, Νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου.
  • Ηπειρώτες – Λευκαδίτες – Κερκυραίοι τοποθετούνται σε Τάγματα Προκαλύψεως Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας – Θράκης.
  • Στερεοελλαδίτες – Ιθακήσιοι τοποθετούνται σε Τάγματα Προκαλύψεως Μακεδονίας – Θράκης, Νήσων Α. Αιγαίου και Δωδεκανήσων.
  • Πελοποννήσιοι – Ζακυνθινοί – Κεφαλονίτες τοποθετούνται σε Τάγματα Προκαλύψεως Ηπείρου – Μακεδονίας – Θράκης, Νησιών Α. Αιγαίου και Δωδεκανήσου.
  • Αιγαιοπελαγίτες Δωδεκανήσιοι – Κρητικοί τοποθετούνται σε Νησιά Α. Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Στρατιώτες υπόχρεοι 8μήνου θητείας: Τοποθετούνται σε μονάδες Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης της Θράκης, των Νήσων Α. Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Μακεδονίας και Ηπείρου, όπου υπηρετούν για 4 μήνες και στη συνέχεια μετατίθενται σε Μονάδες συντήρησης εκπαίδευσης σύμφωνα με τα μόρια που θα συγκεντρώσουν, τις φρουρές προτιμήσεώς τους, τον τόπο διαμονής τους και την ειδικότητά τους.

Με ειδικότητες μεγάλης διάρκειας εκπαίδευσης όπως μάγειροι, αρτοποιοί, ΤΤΗΛ, ΗΤΟ και ΤΤΟ τοποθετούνται σε Μονάδες συντήρησης εκπαίδευσης, χωρίς να θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης.

Στρατιώτες υπόχρεοι 6μήνου και 3μήνου θητείας: Τοποθετούνται σε Μονάδες συντήρησης εκπαίδευσης όλης της επικράτειας σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και τον τόπο διαμονής τους όπου θα υπηρετούν μέχρι της απολύσεώς τους. Ειδικότερα οι έγγαμοι με παιδί ή παιδιά τοποθετούνται στην πλησιέστερη Μονάδα στον τόπο διαμονής τους.

Κατ’ εξαίρεση τοποθετήσεις

Για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών στις παρακάτω κατηγορίες δεν εφαρμόζεται η προβλεπόμενη πορεία τοποθετήσεων: Οι οπλίτες των Ειδικών Δυνάμεων, της 71 Α/Μ ΤΑΞ, οι Συσκευαστές Αλεξιπτώτων και Υλικών, Πυροβολικού – Τεχνικού με ειδικότητες HAWK και Πυροβολικού με ειδικότητες MLRS, Τεθωρακισμένων με ειδικότητες LEOPARD, Μηχανικού με ειδικότητα Σκαπανέα – Ναρκαλιευτή, Αεροπορίας Στρατού και Στρατονομίας τοποθετούνται στις αντίστοιχες Μονάδες.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

One thought on “Στρατιωτική θητεία: Οκτώ κόλπα για… λούφα και παραλλαγή!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.