Ο Μπερλουσκόνι «βοήθησε τον απελπισμένο άνδρα» που του έστελνε πόρνες για μπούνγκα – μπούνγκα

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε χθες έναν επιχειρηματία με την κατηγορία ότι αποσπούσε χρήματα από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με αντάλλαγμα τη συνεργασία του στην έρευνα για τα πριβέ πάρτι του ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος σε προσφάτως υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία που το περιεχόμενό της διέρρευσε χθες, χαρακτήρισε την Ιταλία «σκατοχώρα».

Ο Τζαμπάολο Ταραντίνι που συνελήφθη την Πέμπτη, έχει παραδεχθεί ότι πλήρωσε τη συνοδό κυρίων Πατρίτσια ντ’ Αντάριο και άλλες πόρνες πολυτελείας προκειμένου να παρίστανται στα πάρτι που γίνονταν στις κατοικίες του Μπερλουσκόνι, ισχυρίστηκε όμως ότι ο πρωθυπουργός δεν το γνώριζε. Για τον Ταραντίνι, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του Αντζελα Ντεβενούτο, διεξάγεται έρευνα στο Μπάρι για εξώθηση γυναικών σε πορνεία.

Σε ανακοίνωσή του το 2009 ο επιχειρηματίας παραδέχθηκε ότι είχε στείλει τουλάχιστον 30 γυναίκες στα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» του Καβαλιέρε και τουλάχιστον έξι από αυτές είχαν μείνει εκεί τη νύχτα.

Ο εισαγγελέας της Νάπολι Φρανσέσκο Γκρέκο δήλωσε ότι ο Ταραντίνι είχε εξαναγκάσει τον Μπερλουσκόνι να πληρώνει τη στέγαση και τα νομικά έξοδα της οικογένειάς του και ως αντάλλαγμα ο Ταραντίνι συνεργαζόταν στην έρευνα για πορνεία. Συγκεκριμένα, ο Γκρέκο θεωρεί πως τα χρήματα που του έδωσε ο Μπερλουσκόνι (υπολογίζονται γύρω στα 500.000 ευρώ) είχαν στόχο να συμφωνήσει ο Ταραντίνι με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε πως οι γυναίκες ήταν πόρνες και άρα πληρώνονταν για να πάρουν μέρος στα πάρτι.

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν διεξάγεται έρευνα για τον Μπερλουσκόνι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν έπεσε θύμα του Ταραντίνι και απλώς βοηθούσε μια οικογένεια που είχε ανάγκη. «Βοήθησα κάποιον και μια οικογένεια με παιδιά που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική θέση», είπε ο Μπερλουσκόνι, στο δικό του περιοδικό «Πανοράμα» που δημοσίευσε λεπτομέρειες της υπόθεσης. «Δεν έκανα κάτι παράνομο, βοήθησα έναν απελπισμένο άνδρα χωρίς να ζητήσω κάτι σε αντάλλαγμα. Ετσι είμαι φτιαγμένος και τίποτα δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό». Κάτι αντίστοιχο είχε δηλώσει ο Μπερλουσκόνι και για τη 17χρονη Μαροκινή Ρούμπι την οποία κατηγορείται ότι πλήρωσε για να παρευρεθεί σε κάποια από τα πάρτι του: «Ηθελα να βοηθήσω μια μικρή μετανάστρια»…

Στις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Μπερλουσκόνι που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Καβαλιέρε φέρεται να δηλώνει: «Είμαι διάφανος, τόσο καθαρός στις επιχειρήσεις μου που δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να με ενοχλήσει. Δεν κάνω τίποτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έγκλημα. Το μόνο που μπορούν να πουν για μένα ότι γ…. Σε λίγους μήνες θα φύγω για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου αλλού, φεύγω από αυτήν τη σκατοχώρα που με κάνει να θέλω να ξεράσω», είχε πει ο Μπερλουσκόνι σε συνομιλία του, στις 13 Ιουλίου, με τον Βέλτερ Λαβιτόλα που διώκεται από την ιταλική δικαιοσύνη για την ίδια υπόθεση για την οποία συνελήφθη ο Ταραντίνι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.