Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι σπουδαστές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από την Τετάρτη, μετά από απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των σπουδαστικών συλλόγων των σχολών ΣΔΟ (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) και ΣΤΕΦ (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών), που αντιδρούν στο νέο νόμο πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

«Είμαστε αντίθετοι με το νέο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ελληνική Βουλή και κατακρεουργεί την παιδεία», τονίζεται στην απόφαση των διοικητικών συμβουλίων ΣΤΕΦ και ΣΔΟ, με την οποία ενημερώνουν για την απόφαση κατάληψης του ΤΕΙ Κοζάνης και το κλείσιμο του διοικητηρίου.

Ζητούν μάλιστα την παράταση της εξεταστικής μέχρι την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου που ορίστηκε έκτακτη γενική συνέλευση ΣΔΟ και ΣΤΕΦ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι και στην οποία θα συζητηθούν οι περαιτέρω εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και ειδικότερα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα παρθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τη Δευτέρα γενική συνέλευση με αντικείμενο την έναρξη κινητοποιήσεων

Ρόη Βασβατέκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.