Σήμερα το βράδυ λήγει η μετεγγραφική περίοδος

Προτελευταία μέρα μετεγγραφών και έντονη είναι η κινητικότητα σ’ όλη την Ευρώπη. Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ολοκληρώνεται επισήμως η μετεγγραφική περίοδος και ο,τι συνεχιστεί μέσα στον Σεπτέμβριο θα αφορά ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων έληξαν στις 30 Ιουνίου και δεν βρήκαν ομάδα. Δεκάδες είναι οι μετεγγραφές, το enet.gr καταγράφει της σημαντικότερες κινήσεις της προτελευταίας μέρας:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μετεγγραφικός οργασμός επικρατεί στην Άρσεναλ, καθώς η ομάδα, αποδυναμωμένη μετά τις αποχωρήσεις των Κλισί, Φάμπρεγας και Νασρί, δείχνει ανήμπορη να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους της στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι κανονιέρηδες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Νοτιοκορεάτη Παρκ Τσου Γιουνγκ από τη Μονακό, ενώ θέμα χρόνου είναι να οριστικοποιηθούν και οι μετεγγραφές του Αντρέ Σάντος από τη Φενέρμπαχτσε και το Περ Μέρτεζακερ(ΦΩΤΟ) από τη Βέρντερ Βρέμης. Ο Παρκ, 26χρονος περιφερειακός επιθετικός, υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με τους Λονδρέζους (το 2013 πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα του για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία), οι οποίοι δαπάνησαν 4,5 εκατομμύρια για την απόκτηση του παίκτη. Ακριβώς τα διπλά έδωσαν οι “κανονιέρηδες” στη Βέρντερ για τον 26χρονο Μέρτεζακερ, με τον Κλάους Άλοφς να επιβεβαιώνει τη συμφωνία. Ο 75 φορές διεθνής Γερμανός στόπερ θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο, έναντι 4,7 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου διεθνούς Αντρέ Σάντος βρήκε τον αντικαταστάτη του Κλισί στα αριστερά της άμυνας ο Βενγκέρ. Για την πώλησή του, η Φενέρμπαχτσε θα λάβει 8 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα δεν είναι οριστική η συμφωνία με τον παίκτη, όμως η οικονομική διαφορά είναι μικρή και θεωρείται δεδομένο ότι θα γεφυρωθεί το χάσμα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ο Οουεν Χάργκριβς που έχει μείνει ελεύθερος εδώ και τρεις μήνες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έχει να παίξει μπάλα τρία χρόνια, θα ενταχθεί στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι! Τρεις ώρες κράτησαν οι ιατρικές εξετάσεις και το αποτέλεσμα ήταν προφανώς θετικό, αφού η Σίτι αναμένεται να ανακοινώσει την απόκτησή του. Ο 30χρονος Αγγλος πέρασε τέσσερα “βασανιστικά” χρόνια στη Γιουνάιτεντ, αφού ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τραυματισμούς. Έπαιξε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2008 και έκτοτε προσπαθούσε να επιστρέψει. Μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο κατάφερε να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και ξεκίνησε βασικός σ΄ ένα ματς με τη Γουλβς, όμως αποχώρησε μετά από έξι λεπτά! Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η απόκτηση του Χάργκριβς έχει να κάνει με το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Σίτι τον Ιανουάριο, όταν ο Γιάγια Τουρέ θα συμμετάσχει στο Κόπα Αφρικα. Γι΄ αυτόν το λόγο, άλλωστε, οι “Πολίτες” είχαν κινηθεί και για τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, ο οποίος όμως επέλεξε να παραμείνει στη Μίλαν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Επιβεβαίωσε το Αμβούργο τη συμφωνία με τη Γιουβέντους για την πώληση του Ελγιέρο Έλια στον ιταλικό σύλλογο. Για τον 24χρονο διεθνή Ολλανδό ακρραίο επιθετικό, η Γιουβέντους θα καταβάλλει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ στη γερμανική ομάδα. Ο Έλια που πέρασε σήμερα από ιατρικές εξετάσεις στο Τορίνο θα έχει 2 εκ. ευρώ ετήσιες αποδοχές στη Γιουβέντους.

ΙΝΤΕΡ: Παίκτης της Ιντερ είναι και επίσημα ο Αντρέα Πόλι. Ο 22χρονος μέσος θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ιταλικού ποδοσφαίρου, ενώ είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες κάτω των 17 και κάτω των 21 ετών. Η συμφωνία με τη Σαμπντόρια αφορά το δανεισμό του παίκτη για ένα χρόνο, με τους “νερατζούρι” να διατηρούν το δικαίωμα της αγοράς του μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Τον 22χρονο Ρουμάνο μεσοεπιθετικό Γκάμπριελ Τόριε απέκτησε για τα επόμενα 5 χρόνια η Ουντινέζε. Ο Τόριες τα τελευταία 4 χρόνια πέτυχε 18 γκολ σε 108 ματς της Ντιναμό Βουκουρεστίου.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Την απόκτηση του Ντιέγκο Λουγκάνο από την Φενερμπαχτσέ ανακοίνωσε  η Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 30χρονος Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός είναι το ένατο μετεγγραφικό απόκτημα των Παριζιάνων, μετά τους τερματοφύλακες Νικολά Ντουσέ (Ρεν), Σαλβατόρε Σιρίγκου (Παλέρμο), τον αμυντικό Μίλαν Μπίσεβατς (Βαλανσιέν), τους μέσους Μπλεζ Ματουιντί (Σεντ Ετιέν), Μοχάμεντ Σισόκο (Γιουβέντους), Ζερεμί Μενέ (Ρόμα), Χαβιέρ Παστόρε (Παλέρμο) και τον επιθετικό Κέβιν Γκαμέιρο (Λοριάν). Δαπάνησαν περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ στο καλοκαιρινό “παζάρι”. Ο Λουγκάνο βοήθησε την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης να κατακτήσει τον Ιούνιο τον τίτλο στο Κόπα Αμέρικα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στα γήπεδα της Βραζιλίας με την Σάο Πάουλο.

ΛΙΛ: Στη Λιλ θα αγωνίζεται για τον επόμενο χρόνο ο Ιρινέους Γέλεν. Ο 30χρονος Πολωνός επιθετικός, μετά από πέντε χρόνια στην Οσέρ (48 γκολ σε 140 παιχνίδια) πήρε μετεγγραφή για τους πρωταθλητές Γαλλίας. Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν φερόμενος ως στόχος του Ολυμπιακού.

ΛΙΟΝ: Στη Λιόν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μουχαμαντού Νταμπό. Ο 25χρονος Γάλλος αμυντικός 4ετές συμβόλαιο με τους «λιονέ» που ήλθαν σε συμφωνία με τη Σεβίλη. Η μετεγγραφή θα κοστίσει στη Λιόν ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανέλθει στα 1.8 εκ. Ο Νταμπό ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σεντ Ετιέν και μεταγράφηκε πέρυσι στην ισπανική ομάδα, όπου όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί.

ΡΑΘΙΝΓΚ ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ: Βρισκόταν εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όμως ο Αλέξανδρος Τζιόλης δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο διεθνής αμυντικός χαφ, που έμεινε ελεύθερος από τη Σιένα, συμφώνησε με την ισπανική Ράθινγκ Σανταντέρ και συμφώνησε για 3ετές συμβόλαιο με τους “βερδιμπλάνκος”. Στη νέα του ομάδα μόνο… νέος δεν είναι, αφού φόρεσε τη φανέλα της και πέρσι, ως δανεικός από τους Ιταλούς.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Την απόκτηση του 22χρονου Ισπανού αμυντικού, Βίκτορ Ρουίθ, από τη Νάπολι για πέντε χρόνια ανακοίνωσε η Βαλένθια. Η Νάπολι είχε αποκτήσει τον περασμένο Ιανουάριο από την Εσπανιόλ τον Ρουίθ, ο οποίος βοήθησε την εθνική Ελπίδων της Ισπανίας να κατακτήσει το τρόπαιο στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξήχθη στη Δανία.

ΣΕΒΙΛΗ: Η Μπέτις ανακοίνωσε την απόκτηση του 26χρονου Σέρβου αριστερού μπακ Ντούσκο Τόσιτς από τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Τόσιτς έχει αγωνιστεί ακόμη στην Γαλλία με τη Σοσό, στην Γερμανία με τη Βέρντερ Βρέμης και στην Αγγλία με τις Πόρτσμουθ και ΚΠΡ.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Το 2009 πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι ο Βλαντιμίρ Βάις, αλλά δεν στέριωσε στους “πολίτες”. Ο 22χρονος διεθνής Σλοβάκος ακραίος επιθετικός δόθηκε “δανεικός” σε Μπόλτον και Ρέιντζερς και τώρα η Εσπανιόλ θα είναι η τρίτη ομάδα στην οποία θα τον “δανείσει” η Σίτι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: “Δανεικό” για ένα χρόνο απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης τον 21χρονο Πορτογάλο φορ Πίτσι από την Μπράγκα. Ορίστηκε και οψιόν αγοράς στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Τον 20χρονο Ιταλό αμυντικό της Ίντερ, Ντάβιντε Σάντον απέκτησε για τα επόμενα 5 χρόνια η Νιούκαστλ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Μετά από μια σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της ΑΕΚ, ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ επιστρέφει στα αγγλικά γήπεδα. Ο 33χρονος Σενεγαλέζος θα παίξει φέτος στην Τσάμπιονσιπ, καθώς υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Γουέστ Χαμ.

ΚΠΡ: Η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς ανακοίνωσε την απόκτηση του ΣενεγαλέζουΑρμάν Τραορέ από την Άρσεναλ. Ο 21χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος αγωνίστηκε στην συντριβή 8-2 των “κανονιέρηδων” από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την ΚΠΡ.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Παίκτης της Γουίγκαν θα είναι για την επόμενη διετία ο Άλμπερτ Κρουσάτ. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός αφήνει έτσι για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Ισπανίας, για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Εσπανιόλ και μετά από δύο σύντομα περάσματα από Ράγιο Βαγιεκάνο και Γέιδα, έφτασε στην Αλμερία, με τη φανέλα της οποίας αγωνιζόταν τα τελευταία έξι χρόνια (199 συμμετοχές. 33 γκολ).

ΣΟΥΟΝΣΙ: Στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Σουόνσι θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γερμανός τερματοφύλακας Γκέρχαρτ Τρέμερ. Ο πρώην πορτιέρο της Ζάλτσμπουργκ δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού, καθώς ο 28χρονος Ολλανδός Μίχελ Φορμ έχει εντυπωσιάσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στους Ουαλούς.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Στη Γερμανία επιστρέφει ο Αλιακσάντρ Χλεμπ. Ο 30χρονος Λευκορώσος μεσοεπιθετικός, 54 φορές διεθνής,  θα αγωνίζεται για τον επόμενο χρόνο στους “λύκους” ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα. Αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή Φέλιξ Μάγκατ, με τον οποίο είχε ξανασυνεργαστεί στη Στουτγκάρδη. Ο Χλεμπ έχει αγωνιστεί σε ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Στουτγκάρδη, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, ενώ πέρσι είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Μπέρμιγχαμ. Στην Αγγλία πέτυχε ένα γκολ σε 19 εμφανίσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ως αλλαγή.

ΚΟΛΟΝΙΑ: Τον διεθνή Τυνήσιο αμυντικό (15 συμμετοχές) Αμάρ Τζεμάλαπέκτησε η Κολονία, ως δανεικό για ένα χρόνο από την ελβετική Γιουνγκ Μπόις, με τα “κριάρια” να έχουν το δικαίωμα αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είχε πέρσι γεμάτη χρονιά στην Ελβετία, με 7 γκολ σε 39 αγώνες πρωταθλήματος.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Η νεοφώτιστη στην Μπουντεσλίγκα, Άουγσκμπουργκ απέκτησε τον 27χρονο μεσοεπιθετικό Ντάβντα Μπα από την πρωτοπόρο του φινλανδικού πρωταθλήματος Ελσίνκι. Έπαιξε σε 98 ματς και πέτυχε 19 γκολ στο φινλανδικό πρωτάθλημα. Είναι 8 φορές διεθνής με την Εθνική Γκάμπιας και υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

ΣΕΛΤΙΚ: Τον 22χρονο σέντερ φορ της Εθνικής Σιέρρα Λεόνε, Μοχάμεντ Μπαγκουρά απέκτησε η Σέλτικ. Έπαιζε στην ΑΙΚ Στοκχόλμης και υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο στον σκωτσέζικο σύλλογο.

ΤΣΕΖΕΝΑ: “Δανεικό” για ένα χρόνο στην Τσεζένα παραχώρησε η Γιουβέντους τον 28χρονο μεσοεπιθετικό Χόρχε Μαρτίνες. Ο Ουρουγουανός είχε πάει πέρσι στη Γιουβέντους από την Κατάνια.

ΕΒΙΑΝ: Στη νεοφώτιστη στο γαλλικό πρωτάθλημα, Εβιάν θα συνεχίσει την καριέρα του ο 31χρονος διεθνής Δανός μέσος Κρίστιαν Πάουλσεν. Είχε πάει πέρσι το καλοκαίρι στη Λίβερπουλ από τη Γιουβέντους αλλά δεν καθιερώθηκε στους “κόκκινους”.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Συνεχίζεται ο αποδεκατισμός της Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά τους Αγουέρο και Φορλάν, για άλλες πολιτείες έβαλε πλώρη και ο Βραζιλιάνος μέσος Ελίας, 8 φορές διεθνής. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δαπάνησε 9 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον 26χρονο παίκτη, ο οποίος υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο, με τη ρήτρα αποδέσμευσής του να φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Στους έξι μήνες που αγωνίστηκε με τη φανέλα των “ροχιμπλάνκος” πέτυχε 2 γκολ σε 14 αγώνες πρωταθλήματος.

ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΤΣ: Μετά από 9 χρόνια ο Κρίστι Βανγκέλι αποχαιρετά τον Άρη. Ο 26χρονος διεθνής Αλβανός επιθετικός συμφώνησε με την ουκρανική Τσερνομόρετς και υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο έναντι 350 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Από τη μετεγγραφή, οι “κίτρινοι” της Θεσσαλονίκης βάζουν στα ταμεία τους 300 χιλιάδες ευρώ.

ΤΕΡΕΚ ΓΚΡΟΖΝΙ: Στη Ρωσία και την Τέρεκ Γκρόζνι θα αγωνίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια ο 24χρονος διεθνής Βέλγος μέσος Τζόναθαν Λεγκέρ. Οι Τσετσένοι δαπάνησαν 4,5 εκατομμύρια για να τον πάρουν από την Άρσεναλ, ενώ πρόσφεραν στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ετήσιες αποδοχές 1,8 εκατομμυρίου ευρώ. Στα 7 χρόνια που αγωνίστηκε στο σύλλογο των Βρυξελλών, έπαιξε σε 124 ματς πρωταθλήματος και πέτυχε 20 γκολ.

ΜΠΑΝΙ ΓΙΑΣ: Ακόμα ένα μεγάλο όνομα αφήνει την Ευρώπη για τις αραβικές χώρες, προκειμένου να συγκεντρώσει τα τελευταία ένσημα. Ο λόγος για τον 34χρονο Γάλλο επιθετικό Νταβίντ Τρεζεγκέ. Ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους έμεινε ελεύθερος από την ισπανική Έρκουλες και συμφώνησε με την Μπάνι Γκάις, ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Άραβες ήταν πολύ δύσκολο να το απορρίψει, καθώς για την επόμενη σεζόν στον τραπεζικό του λογαριασμό θα μπουν 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.