Πέρασε τον προκριματικό με την καλύτερη επίδοση 5.65μ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης

Με το δεξί μπήκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ο Κώστας Φιλιππίδης, αφού κατάφερε να περάσει άνετα τον προκριματικό και να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ με την καλύτερη επίδοση (5.65μ). Ο Έλληνας άλτης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.35μ, 5.50μ, 5.60μ, 5.65μ και δεν χρειάστηκε να κάνει άλλες προσπάθειες, αφού συμπληρώθηκε στο σημείο αυτό ο αριθμός των αθλητών για τον τελικό.

Συνολικά πέρασαν για τον τελικό της Δευτέρας 15 αθλητές, ενώ αποκλείστηκαν πολλά μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Στιβ Χούκερ (Αυστραλία), ο Γάλλος Ζερόμ Κλαβιέ, ο Ρώσος Εβγκένι Λουκιανένκο και ο Γερμανός Ράφαελ Χολτσντέπε.

Τα 5.65μ εκτός του Φιλιππίδη πέρασαν ακόμη 7 αθλητές, οι Ρομάν Μενίλ Γαλλία), Λάσαρο Μπόρχες (Κούβα), Ντμίτρι Σταροντούμπτσεφ (Ρωσία), Μάλτε Μορ (Γερμανία), Φάμπιο Γκόμες ντα Σίλβα (Βραζιλία), Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία), Ματέους Ντιντένκοφ (Πολωνία).

Προκρίθηκαν ακόμη με 5.60μ οι Τζέρεμι Σκοτ (ΗΠΑ), Ντέρεκ Μάλς (ΗΠΑ), Λούκας Μιχάλσκι (Πολωνία) και με 5.50μ οι Σαβάνο Νταϊτσι (Ιαπωνία), Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία), Στίβεν Λιούις (Βρετανία) και Πάβελ Βοϊτσεκόβσκι (Πολωνία), που θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί και λίγο έλειψε να μείνει εκτός τελικού.

Ψύχραιμος παρουσιάστηκε στη μικτή ζώνη του σταδίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του ο Κώστας Φιλιππίδης: «Όλα πήγαν καλά. Δεν έχουν σημασία οι κλιματολογικές συνθήκες γιατί είναι για όλους ίδιες. Τη φετινή χρονιά επέλεξα να κάνω πολλούς αγώνες στο εξωτερικό για να εγκλιματιστώ σε δύσκολες συνθήκες και μου βγήκε σε καλό. Τώρα μπροστά μου είναι ο τελικός της Δευτέρας κι εκεί θα προσπαθήσω για το καλύτερο» είπε ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα.

Την 11η θέση στην 3η προκριματική σειρά των 3.000μ στιπλ πήρε η Ειρήνη Κοκκιναρίου στην πρεμιέρα του 13ου παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Νταεγού.

Η Ελληνίδα αθλήτρια αν και ξεκίνησε καλά την κούρσα της μετά τα 2 χλμ έδειξε κουρασμένη κι έχασε μέτρα από τις αντιπάλους της για να τερματίσει τελικά σε 10.15.18, πολύ βέβαια μακριά από το ατομικό της ρεκόρ.

Στο σύνολο η Κοκκιναρίου πήρε την 32η θέση, ενώ με την κορυφαία επίδοση των προκριματικών προκρίθηκε η Τουρκάλα Μπινάζ Ουσλού με 9.24.06 που είναι και νέο εθνικό ρεκόρ.

«Μέχρι τα μισά της κούρσας ήμουν μέσα στην πρόκριση. Μετά τα δύο χιλιόμετρα όμως μου βγήκε κούραση. Ήταν η 3η παρουσία μου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήθελα ένα τελικό, ήθελα να τα πάω καλά. Είμαι στενοχωρημένη για την εξέλιξη της κούρσας. Μου πέρασε από το μυαλό να εγκαταλείψω όταν έχασα κάθε ελπίδα, αλλά συνέχισα απλά για να τερματίσω. Δεν έχει ζέστη πολύ, αλλά αυτή η υγρασία σε πνίγει. Τώρα ξεκούραση και μετά δουλειά, αφού δεν θα κάνω πιθανότατα άλλους αγώνες. Μπροστά μας πλέον έχουμε το 2012 τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, υγεία να υπάρχει και όλα θα πάνε καλά», είπε η Κοκκιναρίου μετά την κούρσα της.

Με θρίαμβο της Κένυας που κατέκτησε και τα τρία πρώτα μετάλλια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Νταεγού ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος Γυναικών, το πρώτο τελικό αγώνισμα της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Εντνα Ενγκερινγκουονί Κίπλαγκατ με 2 ώρες 28:43, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Πρίσκα Γέπτου και το χάλκινο στην Σαρόν Γεμουτάι Τσέροπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.