Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λιβύη: Ο Καντάφι μπορεί να διέφυγε στην Αλγερία

Αύγουστος 27th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πομπή έξι θωρακισμένων πέρασε τα σύνορα

Πομπή έξι θωΛιβύη: Ο Καντάφι μπορεί να διέφυγε στην Αλγερίαρακισμένων αυτοκινήτων μπήκε την Παρασκευή στο έδαφος της Αλγερίας από τη Λιβύη, μετέδωσε το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA επικαλούμενο πηγή των Λίβυων εξεγερμένων, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επέβαιναν ο Μουαμάρ Καντάφι και οι γιοι του.

Η πηγή του Στρατιωτικού Συμβουλίου των εξεγερμένων στη Γαντάμις, στα σύνορα με την Αλγερία, ανέφερε πως η αυτοκινητοπομπή πέρασε τα σύνορα υπό την προστασία μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της ερήμου που δρούσε υπό τον Καντάφι. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι εξεγερμένοι δεν μπόρεσαν να καταδιώξουν και να σταματήσουν τα οχήματα.

Πάντως η πληροφορία δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί δεν είναι σαφές ποιοι θα μπορούσαν να επιβαίνουν στα οχήματα.

Το MENA ανέφερε ότι η πηγή του υποθέτει πως θα μπορούσαν να είναι ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι, ο ίδιος ο συνταγματάρχης ή και οι γιοι του.

Οι Αλγερινοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει το ζήτημα.

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι υποστηρίζουν ότι είναι κοντά στη σύλληψη του συνταγματάρχη Καντάφι, ο οποίος έχει εξαφανιστεί μετά την κατάληψη του αρχηγείου του, Μπαμπ αλ Αζιζίγια, από τους εξεγερμένους την Τρίτη.

Σε ένα παράλληλο ζήτημα, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας διέψευσε ότι συνδέει την αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου με τη ρητή δέσμευσή του να πατάξει τους ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Λιβύη.

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 27th, 2011 at 16:16 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply