Ερευνα λέει ότι λόγω μέθης πολλοί νέοι δημοσιεύουν φωτογραφίες που τους ντροπιάζουν

Προσοχή στο πολύ αλκοόλ όταν είστε... on line

Πάνω από το ένα τρίτο των νέων παραδέχονται ότι έχουν νιώσει ντροπή επειδή ανέβασαν φωτογραφίες ή έκαναν άλλες δημοσιεύσεις και σχόλια σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήταν μεθυσμένοι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ινστιτούτο ενημέρωσης κατά της υπερκατανάλωσης αλκοόλ, Drinkaware, που έκανε την έρευνα ανάμεσα σε 502 νέους, σχεδόν ο μισός αριθμός νέων 18 με 24 ετών έχουν αφαιρέσει την επισήμανσή τους (tag) από φωτογραφίες που τους απεικονίζουν σε κατάσταση μέθης, που έχουν ανεβάσει είτε οι ίδιοι είτε φίλοι τους στο Facebook και το Twitter, από ντροπή και φόβο μην τις δουν άτομα που δεν θέλουν.

Και, παρ’ όλο που οι περισσότεροι έχουν βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, να μετανιώνουν για πράγματα που έγραψαν και να θέλουν να ανοίξει η γη να τους καταπιεί όταν είδαν φωτογραφίες τους σε μεθυσμένες πόζες και πράξεις, δεν διστάζουν να σχολιάζουν online τα τραγελαφικά καμώματα κάποιου μεθυσμένου φίλου τους και να δημοσιεύουν φωτογραφίες του να χοροπηδά με ένα ποτήρι στο χέρι πάνω στον καναπέ.

Οι νέοι νιώθουν ντροπή και τύψεις όταν κυκλοφορούν πολύ… «εύθυμες» φωτογραφίες τους, που δεν θέλουν να τις δουν συγκεκριμένα άτομα. Οταν είσαι online φίλος με κάποιον στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τότε αυτός μπορεί να δει τις φωτογραφίες στις οποίες έχεις επισημανθεί. Το 60% των ερωτηθέντων ήταν online φίλοι με συνεργάτες τους, το 49% με τουλάχιστον έναν πρώην συνάδελφο, ενώ το 47% με τους γονείς του, δηλαδή άτομα τα οποία κανείς δεν θα ήθελε να δουν τα στιγμιότυπα από ένα μεθύσι του.

Ηθικόν δίδαγμα
: πίνετε με μέτρο και προσέχετε τι κάνετε γιατί είναι πολύ εύκολο, στον ψηφιακό κόσμο στον οποίο ζούμε, οι πράξεις μιας νύχτας να βγουν στις οθόνες αμέτρητων άλλων και να σας «κυνηγάνε» για μια ζωή! Το Drinkaware προτείνει διάφορα μέτρα μηδενισμού των πιθανοτήτων να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο ανεπιθύμητες φωτογραφίες σας. Ανάμεσα σε αυτά συνιστά να αντικαθιστάτε το τρίτο ποτό με ένα αναψυκτικό, και να τρώτε «γερό» βραδινό πριν πιείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.