Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους Γρεβενιώτες για τις ενέργειες που έγιναν εκ μέρους της αιρετής Περιφέρειας εν όψει του νέου Υγειονομικού Χάρτη της χώρας και του σχεδίου αναδιάταξης του ΕΣΥ.
1. Στις 17.01.2011 στο Περιφερειακό Συμβούλιο τέθηκε θέμα με τίτλο:«Λήψη απόφασης σχετικά με το άρθρο 34 του Ν. 3896/2010, που αφορά την υποβάθμιση των Μονάδων Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη.
2. Στις 23.05.2011 έγινε σύσκεψη με θέμα «Συντονισμός ενεργειών για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας που αφορούν ενδεχόμενες καταργήσεις- συγχωνεύσεις νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία»
3. Ανάθεση- εκπόνηση στατιστικής μελέτης στην GPO για την κατάσταση Υγείας στην περιφέρειά μας στις 20.06.2011.
4. Σύσκεψη στις 18.07.2011 με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές στο χώρο της Υγείας» σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και με τη συμμετοχή του καθηγητή κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννη Κυριόπουλου.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προτάσεις είτε έγγραφες είτε προφορικές καθώς και τη νομοθετική πρόβλεψη ότι οι δομές υγείας θα περάσουν στον έλεγχο των Περιφερειών, καταρτίσθηκε σειρά προτάσεων οι οποίες και κοινοποιήθηκαν στο Υπουργό Υγείας, στους Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση Νοσοκομείου στην Περιφέρειά μας και αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Γεώργιος Δασταμάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.