Το βράδυ η απόφαση για τη νομιμότητα μεταβίβασης των μετοχών του Αχ. Μπέου

Στα χέρια του τραγουδιστή Βασίλη Καρρά ο Ολυμπιακός Βόλου«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω» τραγουδάει από την Τρίτη ο Ολυμπιακός Βόλου. Η θεσσαλική ΠΑΕ σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για να αποκτήσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, άλλαξε χέρια και από τον Αχιλλέα Μπέο που βρίσκεται προφυλακισμένος στο Ναύπλιο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια, πέρασε στον «αναστενάρη» της νύχτας γνωστό λαϊκό τροβαδούρο Βασίλη Καρρά.Ο νέος μεγαλομέτοχος της ομάδας του Βόλου που έχει γίνει διάσημος με τα σουξέ «λέγε ότι θες», «χρέωσέ το σε μένα», «όλα ένα ψέμα», «μ΄ έχεις κάνει αλήτη», «λόγια της νύχτας», «νύχτα ξελογιάστρα», λογικά δεν θα έχει πρόβλημα ενασχόλησης με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αρκεί για την απόκτηση των μετοχών να τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο αθλητικός νόμος.

Τουτέστιν, για την απόκτηση ποσοστού άνω του 10% να έχει ζητηθεί προηγούμενα άδεια από την ΕΕΑ προσκομίζοντας φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αντίγραφο φορολογικών δηλώσεων των τριών τελευταίων χρόνων και αντίγραφο ποινικού μητρώου. Για απόκτηση μετοχών άνω του 33% επιπλέον απαιτείται τριετές επιχειρηματικό σχέδιο εγκεκριμένο από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών στο οποίο να περιλαμβάνονται σχέδια δράσης για την ΠΑΕ, προσδοκώμενα αποτελέσματα και συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης.

Εξουσιοδοτήσεις ή ιδιωτικά συμφωνητικά με τα οποία επιτυγχάνεται εικονική συμμετοχή στο κεφάλαιο της ΠΑΕ, ενεχυριάσεις μετοχών ή παραχωρήσεις δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον νόμο «πάσχουν από απόλυτη ακυρότητα». Αν ο κ. Καρράς έχει κάνει όλα τα ανωτέρω θα μπορεί να «τραγουδήσει» την Πέμπτη στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ όπου έχουν προσφύγει η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός για κακοδικία από την Επιτροπή Εφέσεων στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, «λέγε ό,τι θες», «μ΄ έχεις κάνει αλήτη», «δεν πάω πουθενά», «όλα ένα ψέμα», «νύχτα ξελογιάστρα», «χρέωσέ το σε μένα».

Ο Σταύρος Ψωμιάδης ο οποίος εκπροσώπησε την ΠΑΕ Καβάλα στην ΕΕΑ, υποστήριξε ότι πρόεδρος και αφεντικό της ΠΑΕ είναι ο ίδιος και όχι ο καταζητούμενος για στημένα παιχνίδια πατέρας του Μάκης Ψωμιάδης. Τα δικαιολογητικά που είχαν ζητηθεί κατέθεσαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Κέρκυρα, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αργά το βράδυ αναμένεται να ανακοινώσει της αποφάσεις της η ΕΕΑ, από τις οποίες θα κριθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσει το Σάββατο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Εκτός από τον Βασίλη Καρρά άλλος ένας τραγουδιστής και φίλος του υπόδικου Αχιλλέα Μπέου ανακοίνωσε την ενασχόλησή του με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Λευτέρη Πανταζή ο οποίος απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών του Βύζαντα Μεγάρων ο οποίος θα αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Πανταζής προκαλεί «ταραχή» στο ποδόσφαιρο. Από το 2002-2006 διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος όταν κουμάντο στην ομάδα της Ν. Σμύρνης έκανε ο Αχ. Μπέος. Επί προεδρίας του είχε παίξει ο Πανιώνιος και εκείνο το περίεργο παιχνίδι με την Ντιναμό Τιφλίδας για το κύπελλο UEFA (1 ημίχρονο 2 τελικό) που χαρακτηρίστηκε «καραστημένο» από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου στο φάκελο που έστειλε στην ΕΠΟ και για το οποίο κατηγορείται μεταξύ άλλων ο Αχ. Μπέος.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.