Η απόρριψη του αιτήματος για διορισμό ειδικού εισαγγελέα σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της υπόθεσης

Προς απόσυρση οι κατηγορίες εναντίον του Στρος-ΚανΔικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε την Τρίτη 23 Αυγούστου, το αίτημα να διοριστεί ειδικός εισαγγελέας στην υπόθεση κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν, ανοίγοντας το δρόμο για την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.
Οι δικηγόροι της καμαριέρας είχαν ζητήσει τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα, μετά το αίτημα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος Καν, επικαλούμενος έλλειψη αξιοπιστίας της καμαριέρας.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπους του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα, ανοίγοντας έτσι και επισήμως το δρόμο για την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του Γάλλου πολιτικού.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν έφτασε στο δικαστήριο που θα εξετάσει την υπόθεση και η τελική απόφαση σχετικά με την απόσυρση των κατηγοριών αναμένεται να ληφθεί αργότερα την Τρίτη.

Ικανοποίηση εξέφρασαν οι Γάλλοι σοσιαλιστές για το αίτημα της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης.
Στην περίπτωση που τελικώς αθωωθεί ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα είναι αυτομάτως ελεύθερος να επιστρέψει άμεσα στη Γαλλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.