Κέρδισε και το Βέλγιο με σκορ 70-61

Την πρώτη θέση στο τουρνουά του Μπάμπεργκ πήρε η εθνική ομάδα επικρατώντας και του Βελγίου με 70-61 στην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου παρά το γεγονός ότι είχε κενά διαστήματα (στο πρώτο 10λεπτο και στο τελευταίο 5λεπτο), έπαιξε και πάλι καλή άμυνα μη αφήνοντας περιθώρια στην αντίπαλό της.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια στο Μπάμπεργκ οι διεθνείς ξεκίνησαν νωθρά. Το Βέλγιο με όπλο την ευστοχία και τον έλεγχο των ριμπάουντ βρέθηκε να κυνηγά από νωρίς στο σκορ και έφτασε μέχρι το -7 (9-16) δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση με τους Κουφό και Βασιλειάδη που πέτυχαν από 8 πόντους, έδωσαν στην ελληνική ομάδα ένα επί μέρους σκορ 19-2 και πέρασε μπροστά με 28-18. Οι αντίπαλοι σκόραραν μόνο με ατομικές ενέργειες, αλλά την ίδια ώρα οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν βρει ρυθμό και σκόραραν, με αποτέλεσμα να κλείσουν το ημίχρονο με 39-28.

Με τους Φώτση και Παπανικολάου και τον Γιάννη Μπουρούση δημιουργό, η ελληνική ομάδα συνέχισε να επιβάλει το δικό της ρυθμό κι έφτασε στο +14 (50-36) στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Ο Ηλίας Ζούρος έκανε πολλές δοκιμές (μεταξύ άλλων και σχήμα με Κουφό-Βουγιούκα), αλλά η Εθνική διατηρούσε με άνεση τη διαφορά ασφαλείας (57-40). Μοναδική «σκιά» ήταν και πάλι τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, καθώς το Βέλγιο έφτασε τα 11 σε 30 αγωνιστικά λεπτά.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η Ελλάδα έφτασε και στο +18 (63-45) για να ακολουθήσει ένα διάστημα χαλάρωσης το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι Βέλγοι, που πλησίασαν σε απόσταση έξι πόντων (63-57) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος.

Ένα καλάθι του Κουφού κι ένα τρίποντο του Φώτση, σε συνδυασμό με την άμυνα αποκατέστησαν την τάξη στο ματς και η νίκη ήρθε με σκορ 70-61.
Το τριήμερο 23-25 Αυγούστου θα γίνουν οι τελευταίες πρόβες της εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας στο τουρνουά «Ακρόπολις» απέναντι στο Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ, τη Βουλγαρία και την Ιταλία κατά σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 39-28, 61-45, 70-61

Ελλάδα: Βασιλειάδης 7, Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 12, Παπανικολάου 9, Μαυροειδής, Κουφός 12 (11 ριμπάουντ), Βουγιούκας 6, Καϊμακόγλου 10, Σλούκας, Μπράμος 4, Μάντζαρης.

Βέλγιο: Μόορς, Βαν Ρόσομ 7, Μπέγκιν 1, Ερβέλ 6 (11 ριμπάουντ), Οβενέκε, Λάουβερς 11 (5 ασίστ), Μούγια 4, Φαϊζόν 13, Ντε Ζέου 10, Βαν Ντεν Σπίγκελ, Ιλούνγκα-Εμπένγκα 8 (7 ριμπάουντ), Στάινμπαχ 1.

Ικανοποίηση Ζούρου
Η Εθνική Ανδρών επιβλήθηκε του Βελγίου στο Μπάμπεργκ με τον Ηλία Ζούρο, ομοσπονδιακό προπονητή, να δηλώνει μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά BEKO Supercup: «Ήταν άλλη μία προπόνηση, λίγες ώρες μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα, καθώς δεν είχαμε ούτε ολόκληρη μέρα να μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις. Ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά ανταπεξήλθαμε σωστά.

Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και καταφέραμε αυτό που έχουμε πει από την πρώτη μέρα. Αυτό που είχαμε ζητήσει είναι να είμαστε ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσο είμαστε ομάδα και δουλεύουμε, είμαστε στο σωστό δρόμο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να βελτιώσουμε πράγματα, να δούμε λεπτομέρειες αμυντικά και επιθετικά και να γινόμαστε κάθε φορά πιο ανταγωνιστικοί. Έχουμε δρόμο ακόμη, έχουμε δουλειά μπροστά μας και όλοι καταλαβαίνουν και καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε. Θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, αναφέρθηκε και στο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», το οποίο φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ (23-25/8): «Θα θέλαμε να δούμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να είναι κοντά μας και να ανταμείψει με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή. Η παρουσία του στην εξέδρα θα είναι η επιβράβευση για αυτά τα παιδιά, για τη δουλειά που έχουν κάνει και θα κάνουν. Αγωνιστικά, θα είναι τα τελευταία τεστ για εμάς, θέλουμε να ρυθμίσουμε κάποια πράγματα και αν βάλουμε τις τελευταίες πινελιές»….

Καϊμακόγλου: «Θετικό να είναι ο κόσμος δίπλα μας»
Ο Κώστας Καϊμακόγλου λίγο πριν την αναχώρηση της Εθνικής Ομάδας από το Μπάμπεργκ με προορισμό τη Φρανκφούρτη και από εκεί την Ελλάδα, αναφέρθηκε στο τουρνουά που ολοκληρώθηκε, αλλά και σε αυτό που έπεται, στο «Ακρόπολις-Eurobank».

«Είναι σημαντικό το ότι πήραμε αυτές τις νίκες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα δείχνει αρχίζει να βελτιώνεται σε πολλά κομμάτια. Τα αποτελέσματα είναι κάτι, κυρίως για την ψυχολογία των παικτών, αλλά γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι στο Ευρωμπάσκετ τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Την εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι να αναχωρήσουμε για τη Λιθουανία, θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να βελτιωθούμε κι άλλο. Θα πρέπει να γίνει η άμυνά μας πιο δυνατή, να προσέξουμε τα ριμπάουντ, αλλά και τις συνεργασίες μας στην επίθεση, γιατί στο Ευρωμπάσκετ οι άμυνες θα είναι πολύ πιο σκληρές και θα πρέπει να αυτοματοποιήσουμε κάποιες καταστάσεις. Θα πρέπει επίσης να εκμεταλλευτούμε και τα τελευταία φιλικά στο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις μας».

Το τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank» γίνεται σημείο αναφοράς για τους παίκτες, για την Εθνική Ομάδα: «Θέλουμε να δούμε τον κόσμο δίπλα μας. Έχουμε ταξιδέψει σε τρεις χώρες, η συμπαράσταση του κόσμου ήταν μεγάλη και θα θέλουμε να δούμε και στο ΟΑΚΑ τον κόσμο κοντά μας. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος γενικότερα, αλλά και ειδικότερα εξαιτίας του καλοκαιριού, αλλά θα ήταν πολύ θετικό για εμάς να βιώσουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, πριν αναχωρήσουμε για τη Λιθουανία»….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.