Πολύτιμα μόρια προσθέτει η γνώση ξένης γλώσσας

Προκήρυξη πρόσληψης 1.200 Ειδικών Φρουρών (αντρών και γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους υποψήφιους ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα, ενώ προβάδισμα στη διαδικασία επιλογής δίνουν κριτήρια όπως η γνώση ξένης γλώσσας, η κατοχή άδειας οδήγησης και η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματιών Οπλιτών.

Από το σύνολο των θέσεων οι 960 θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κλπ.) περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων και Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (με κλάδο Σπουδών δέσμης) και απολυτηρίων ΕΠΑ.Λ., με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών, των ΕΠΑ.Σ. και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.

Οι υπόλοιπες 240 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.), κλάδου σπουδών που δεν αντιστοιχεί σε δέσμη, πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Β΄ Κύκλου σπουδών μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., πτυχίο Ναυτικού Λυκείου ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ.

Τα προσόντα

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι Ελληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), που έχουν τα εξής προσόντα:

  • Είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού.
  • Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.
  • Εχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, και δεν φέρουν δερματοστιξία “τατουάζ” στο σώμα τους.
  • Εχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
  • Εχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. χωρίς υποδήματα.
  • Εχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
  • Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης.
  • Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα, για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή άλλων εγκλημάτων.
  • Δεν έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους.
  • Δεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή με απόφαση δικαστηρίου.

Πρόσθετα μόρια

“Κλειδί” για την επιτυχή διεκδίκηση μιας από τις 1.200 θέσεις Ειδικών Φρουρών αποτελούν οι εξής προϋποθέσεις:

  • Η γνώση ξένης γλώσσας.
  • Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματιών Οπλιτών.
  • Ο υποψήφιος να είναι τέκνο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει δολοφονηθεί ή τραυματισθεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.
  • Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.
  • Η κατοχή πτυχίου δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας “Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας”.
  • Ο υποψήφιος να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Αιτήσεις

Οσοι έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που ορίζει η προκήρυξη θα πρέπει να υποβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:

  • Αίτηση συμμετοχής με φωτογραφία.
  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας (δύο όψεις).
  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών – Απολυτηρίου Λυκείου.
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, οι άνδρες ότι συγκεντρώνουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, δεν υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και δέχονται να αναγραφεί η σωματική τους ικανότητα στα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ που θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, οι γυναίκες ότι συγκεντρώνουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ότι δεν υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και δέχονται όσες υπηρέτησαν σε αυτές να αναγραφεί η σωματική τους ικανότητα στα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ που θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον οι υποψήφιοι υποβάλλουν κατά περίπτωση: επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού ή πτυχίου ξένης γλώσσας, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου Δημοσίου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας “Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας”, πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης Τύπου Α΄, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της κατεχόμενης άδειας οδήγησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κλπ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους από την Τρίτη 16 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 210 – 69 77 774 και 210 – 69 77 327 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.astynomia.gr.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.