Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει την επίμαχη κάμερα όπου λέγεται πως είναι καταγεγραμμένες οι σκηνές της αποτρόπαιης σφαγής

Οι αστυνομικές αρχές της Νορβηγίας έχουν ενδείξεις ότι ο Αντερς Μπρέιβικ, ο ακροεξιός μακελάρης που πριν μερικές εβδομάδες σκότωσε 77 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια του Όσλο, ενδέχεται να κινηματογραφούσε τις πράξεις του. Η αστυνομία τώρα προσπαθεί να εντοπίσει την επίμαχη κάμερα όπου λέγεται πως είναι καταγεγραμμένες οι σκηνές της αποτρόπαιης σφαγής.

«Διεξάγουμε έρευνες με σκοπό να βρούμε την βιντεοκάμερα αυτή, για την οποία ο δράστης μας έκανε κάποιες σχετικές νύξεις πως μαγνητοσκόπησε και τα 72 λεπτά της σφαγής», δήλωσε ο Κρίστιαν Χάτλο, νομικός σύμβουλος της Νορβηγικής Αστυνομίας, προσθέτοντας πως ο 32χρονος κατηγορούμενος ενδέχεται να άφησε την κάμερα είτε στο νησί Ουτόγια, όπου και θα βρίσκεται ακόμη, κάπου παραπεταμένη, είτε να την ξεφορτώθηκε στο γειτονικό νησάκι, το Τίριφιορντεν.

Ο ίδιος ο δολοφόνος, σύμφωνα με την αστυνομία, ειχε προαναγγείλει πως θα έστελνε τα οπτικά ντοκουμέντα των πράξεων του σε πάνω από 10 νορβηγικά ΜΜΕ «με την ελπίδα πως κάποια από αυτά θα ήταν αρκετά θαρραλέα ώστε να δημοσιεύσουν το υλικό».
Όπως είχε γίνει γνωστό πριν μερικές ημέρες, ο Μπρέιβικ είχε ανακοινώσει με τηλεφώνημά του στον ειδικό αριθμό 112 της νορβηγικής αστυνομίας για τα επείγοντα περιστατικά ότι διέπραξε σφαγή στο νησί Ουτόγια και ότι ότι ήταν διατεθειμένος να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γκέιρ Λίπεσταντ, ο πελάτης του κάλεσε στην αστυνομία δέκα φορές, αλλά μόνο δύο μπόρεσε να συνδεθεί. «Διοικητής Μπρέιβικ Μέλος του κινήματος της αντικομμουνιστικής αντίστασης κατά του εξισλαμισμού. Αποστολή εξετελέσθη. Θα παραδοθώ στη δύναμη Δέλτα», ήταν τα λόγια του δράστη του μακελειού στη Νορβηγία στην κλήση που δεν διήρκεσε παρά τρία δευτερόλεπτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.