Το ανήλικο κορίτσι δέχτηκε την επίπληξη της αστυνομίας

Ένα 11χρονο κορίτσι από το Πλίμουθ της Βρετανίας δέχθηκε την επίπληξη της αστυνομίας επειδή παρότρυνε τον κόσμο για πρόκληση επεισοδίων μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Τη στιγμή που σφοδρά επεισόδια έπλητταν άλλες περιοχές της χώρας, η αστυνομία επισκέφθηκε και επέπληξε το ανήλικο παιδί για την υποκίνηση επιπλέον αναταραχών στο Πλίμουθ. Συμβουλές για την ορθή χρήση ιστοσελίδων του διαδικτύου η αστυνομία έδωσε όχι μόνο στο 11χρονο κορίτσι, αλλά και σε ένα 20χρονο άνδρα από το Τόρκουεϊ και ακόμη τρεις συνομηλίκους του από το Νιούκουεϊ.

Η σελίδα που υποκινούσε σε επεισόδια είχε τη μορφή «εκδήλωσης» και προσκαλούσε περισσότερα από 400 άτομα να συμμετάσχουν σε προμελετημένες πράξεις βίας, την Τρίτη, έξω από γνωστό εμπορικό κατάστημα. Ως δημιουργός της εμφανιζόταν ένας άντρας ο οποίος χρησιμοποιούσε το όνομα Κιθ Χόκινς. Η σελίδα καταργήθηκε, ενώ προηγουμένως είχε δεχθεί καταιγισμό αναφορών από κατοίκους που είχαν εξοργιστεί στην ιδέα ότι κάτι τέτοιο σχεδιαζόταν για την περιοχή.

Ελάχιστοι χρήστες του Facebook δήλωσαν συμμετοχή στην «εκδήλωση», ωστόσο τελικά κανείς δεν εμφανίστηκε και ίχνος ταραχών δεν σημειώθηκε στην πόλη.

Ο Ολιβερ Κόλβιλ, Συντηρητικός βουλευτής, δήλωσε «τρομοκρατημένος» με την ιδέα ότι ένα παιδί σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να εμπλέκεται στην υποκίνηση βίας και τόνισε την ευθύνη που φέρουν οι γονείς.

Εκτός από το 11χρονο κορίτσι, που πρόκειται για το νεαρότερο άτομο που καλούσε σε πράξεις βίας μέσω του Facebook, η αστυνομία πραγματοποίησε παρόμοια «συμβουλευτική» επίσκεψη και στο σπίτι 16χρονου αγοριού από το Εξετερ για τον ίδιο λόγο. Αν και το Ντέβον έχει αποφύγει οποιαδήποτε μορφή επεισοδίων, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει ορατή την παρουσία της στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.