«Προίκα δεκάδων εκατομμυρίων δίνει η κυβέρνηση σε ιδιώτη ηλεκτροπαραγωγό με τη σκανδαλώδη ρύθμιση στο Νόμο για το 3ο Ενεργειακό Πακέτο», σύμφωνα με καταγγελία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι το δωράκι αυτό της κυβέρνησης θα το πληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής μέσω του λογαριασμού ρεύματος.

Η ΓΕΝΟΠ στην ανακοίνωσή της τονίζει ειδικότερα ότι:
«Με ζημιά δεκάδων εκατ. € ετησίως ξεκινά τη λειτουργία του ο νεοσύστατος Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), μετά την σκανδαλώδη ρύθμιση που ψηφίσθηκε στο νόμο για τη «λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις».

Με φωτογραφική ρύθμιση στο άρθρο 197, με παράγραφο που δεν περιλαμβάνονταν στη δημόσια διαβούλευση του εν λόγω νομοσχεδίου, δίνεται η δυνατότητα στη Μονάδα Συμπαραγωγής του συγκεκριμένου ομίλου να εντάσσεται στο σύστημα κατά προτεραιότητα και για το σύνολο της ισχύος της χωρίς δυνατότητες ελέγχου των θερμικών φορτίων που πρέπει να εξυπηρετεί, και με εγγυημένες τιμές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και έξω από κάθε πρόβλεψη Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Η ρύθμιση αυτή, ως συνέχεια προηγούμενης του 2008 του τότε υπουργού του ΥΠΑΝ κ. Φώλια που μετέτρεψε εν κρυπτώ την άδεια της μονάδας από αυτοπαραγωγό σε συμπαραγωγό με περιορισμό τα 35 MW, ώστε να πουλάει στο σύστημα ακριβά στην τότε Οριακή Τιμή του Συστήματος (ΟΤΣ) και να αγοράζει φτηνά από τη ΔΕΗ με κέρδος πολλών εκατομμυρίων € σε βάρος της ΔΕΗ, θα έχει σαν συνέπεια σημαντική επιβάρυνση στο ειδικό τέλος ΑΠΕ που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Για την ιδιαίτερα προνομιακή μεταχείριση που τυγχάνει σκανδαλωδώς διαχρονικά ο εν λόγω επιχειρηματικός όμιλος εμείς, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:
√ έχουμε δημόσια καταγγείλει την κυβέρνηση και τον υπουργό ΥΠΑΝ κ. Φώλια (12/5/2008)
√ διοργανώσαμε συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης (23/5/2008)
√ διοργανώσαμε συνέντευξη τύπου όπου καταδείξαμε το συντελούμενο έγκλημα ενάντια στους καταναλωτές και την ΔΕΗ (23/5/2008)
√ καταθέσαμε προσφυγή στην ΕΕ η οποία επιδίκασε κρατική ενίσχυση που είναι 17 εκ € τα οποία ο όμιλος υποχρεούται να επιστρέψει στη ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, διαχρονικά, με συνέχεια και συνέπεια στις θέσεις της καταγγέλλει αυτήν την απαράδεκτη και σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κυρίου Παπακωνσταντίνου και ζητά την ανάκληση της εν λόγω ρύθμισης ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων, που υποβάλλουν τους εργαζόμενους σε συνεχείς θυσίες να κάνουν δώρα εκατομμυρίων € σε κρατικοδίαιτους ιδιώτες καλώντας τον λαό να πληρώσει το μάρμαρο».

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.