Με αφορμή δημοσίευμα του Δημάρχου Δεσκάτης στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ στις 24-7-11 και τη δήλωσή του για τους δημοσίους υπαλλήλους «που επί 30 χρόνια ήταν ευνοούμενοι του συστήματος, του Δημοσίου και σήμερα διαμαρτύρονται» καθώς και ότι:  «Ως τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι περνούσαν ζωή και κότα, καιρός τώρα να δουλέψουν», έχουμε να απαντήσουμε τα εξής :

Κατ’ αρχήν έπεσαν οι μάσκες του ακομμάτιστου και ανεξάρτητου Δημάρχου αφού υιοθετεί τα επιχειρήματα των πρώτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που το τελευταίο διάστημα έχουν εξαπολύσει την πιο άγρια επίθεση κατά των εργαζομένων και του λαού με την εφαρμογή των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμού και του Εφαρμοστικού Νόμου, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων και έπεται και συνέχεια με τη νέα δανειακή σύμβαση, το νέο μισθολόγιο, τις αντεργατικές επιλογές στην υγεία-πρόνοια, την παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Σίγουρα ο Δήμαρχος Δεσκάτης δεν είναι αφελής, άρα συνειδητά ισχυρίζεται ότι οι ευνοού-μενοι του συστήματος τα τελευταία χρόνια είναι οι εργαζόμενοι του δημοσίου που από τη μεταπο-λίτευση και μετά ζουν σε περίοδο συνεχούς λιτότητας για να μπούμε στην ΕΟΚ και μετά στην ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, να κρατηθούμε στην ΟΝΕ και στον πυρήνα της Ε.Ε. και πάει λέγοντας. Παράλληλα οι τράπεζες λαμβάνουν συνεχώς πακέτα στήριξης ενώ στενάζουν από τα χρέη οι αγρότες και οι δανειολήπτες, οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές ενώ όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν διακοπές, οι μεγαλοεργολάβοι υπογράφουν λεόντειες συμβάσεις ανάθεσης έργων ενώ ο λαός πληρώνει τεράστια διόδια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες λαμβάνουν τεράστιες επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και επενδυτικά κίνητρα ενώ όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων απολαμβάνουν συνεχείς χαριστικές ρυθμίσεις και διαγραφές χρεών ενώ για τον απλό λαό και τους μικρούς οφειλέτες επανέρχεται το μέτρο του αυτόφώρου. Ποιοί είναι λοιπόν οι ευνοούμενοι του συστήματος; Γιατί σίγουρα δεν ζούμε σε σοσιαλισμό.

Όσο για το αν δουλεύουν οι εργαζόμενοι ή όχι, ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο Δεσκάτης πώς εξυπηρετούνται οι δημότες του; Ποιος βγάζει τη δουλειά; Εκτός αν από μόνοι τους οι αιρετοί εξυπηρετούν τους δημότες και δεν χρειάζονται πλέον οι εργαζόμενοι. Γιατί με τον κατήφορο που πήρε ο Δήμαρχος το επόμενο βήμα θα είναι να προτείνει και απολύσεις όπως ο Πάγκαλος !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Γρεβενών καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους δηλώσεις που αντιστρέφουν την πραγμα-τικότητα και πάνε να βγάλουν λάδι τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές στηριζόμενοι στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών κατά του εκμεταλλευτικού πολιτικού συστήματος και ενός δημόσιου τομέα όπως τον κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που χρόνια τώρα κυβερνούν αυτό τον τόπο.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσους προσπαθούν να βάλουν πλάτη στην επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει οι πλουτοκράτες και τα κόμματα που τους στηρίζουν, καθώς και τους εκπροσώπους της τοπικής διοίκησης που υπηρετούν την ίδια πολιτική. Συσπειρωμένοι στο Σωματείο να οργανώσουμε την αντίσταση και αντεπίθεσή μας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και άλλων, να συμβάλλουμε στην άνοδο της πάλης και το συντονισμό της δράσης συνολικότερα στο μαζικό κίνημα μέχρι την ανατροπή του εκμεταλλευτικού πολιτικού συστήματος.

Γρεβενά 03-08-2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε την είδηση: Δεσκάτη: Το πρωί εφοριακός, το απόγευμα βοσκός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.