Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιδιοκτήτες ταξί:συνεχίζεται η απεργία έως το Σάββατο

4 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση με τους περιφερειάρχες

Τρόπο για εκτόνωση της κατάστασης αναζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, παρά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως το Σάββατο. Ενδεικτική του κλίματος κόπωσης των αυτοκινητιστών είναι άλλωστε η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί στη Ρόδο, την Κω και των αγοραίων ταξί στη Λέσβο να σταματήσουν την απεργία.
Οι αυτοκινητιστές, που χθες, Τετάρτη, συναντήθηκαν σε καλό κλίμα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ.Σγουρό, θα συζητήσουν με τους επικεφαλής όλων των περιφερειών στις 11:00.
Στη συνάντηση, επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί το θέμα των διώξεων και το ζήτημα των αιτήσεων για απόκτηση άδειας ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 4 Ιουλίου, που το επάγγελμα είναι ανοιχτό, έχουν κατατεθεί 4.600 αιτήσεις για άδειες ταξί.

Ο κ. Σγουρός κάλεσε την Τετάρτη τους αυτοκινητιστές να σταματήσουν την απεργία έως τα τέλη Αυγούστου, οπότε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης πρόκειται να καταθέσει τις προτάσεις του για το άνοιγμα του επαγγέλματος με κανόνες, πιθανότατα με τη μορφή εφαρμοστικού νόμου.
Εν τω μεταξύ, τις 100 έχουν φθάσει οι δικογραφίες που έχου σχηματισθεί εις βάρος ιδιοκτητών και οδηγών ταξί από τις 18 Ιουλίου. Στις δικογραφίες εμπλέκονται 7.568 άτομα, ενώ ήδη 36 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα έχουν υποβληθεί στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Επιπλέον, από τις αστυνομικές αρχές έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις γγ Περιφέρειας για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξετασθεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.
Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί από τους αυτοκινητιστές στη διάρκεια της συνάντησης με τους περιφερειάρχες, καθώς το έθεσαν και στον Γ.Σγουρό την Τετάρτη και συγκεκριμένα ζήτησαν να παγώσουν οι διώξεις.

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Αυγούστου, 2011 at 09:17 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply