Ανύπαρκτη η εταιρεία που υποτίθεται ότι την είχε πραγματοποιήσει

Προϊόν απάτης αποδείχτηκε η «έρευνα» σύμφωνα με την οποία οι χρήστες του Internet Explorer έχουν χαμηλότερο Δείκτη Νοημοσύνης (IQ) από όσους προτιμούν άλλα εργαλεία για να ταξιδεύουν στο Διαδίκτυο, όπως το Firefox ή το Google Chrome. Την έρευνα υποτίθεται ότι έκανε και δημοσιοποίησε μία μυστηριώδης εταιρεία από τον Καναδά, η «ApTiquant» και την αναμετέδωσαν εκατοντάδες ειδησεογραφικά site όπως το BBC, το CNN, το Forbes και μαζί τους  και το site μας.

Όπως αποδεικνύεται τώρα, μετά από έρευνα του BBC, η καναδική εταιρεία έχει αναρτήσει τον ιστότοπό της μόλις τον περασμένο Ιούλιο, κανένας υπεύθυνος δεν απαντάει στα e – mail που δίνει, ενώ οι «φωτογραφίες του προσωπικού» είναι κλεμμένες από μία άλλη, υπαρκτή, εταιρία στη Γαλλία με… αλλαγμένα τα ονόματα!

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τα κίνητρα της απάτης. Σύμφωνα με την έρευνα-μαϊμού, υποτίθεται ότι περίπου 100.000 χρήστες του Ιντερνετ δέχτηκαν να κάνουν τεστ ευφυΐας και «αποδείχθηκε» ότι ο δημοφιλέστατος browser Internet Explorer προτιμάται από όσους έχουν «σχετικά χαμηλό IQ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.