Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Μαϊμού» η έρευνα για το «χαμηλό IQ» των χρηστών Internet Explorer

3 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ανύπαρκτη η εταιρεία που υποτίθεται ότι την είχε πραγματοποιήσει

Προϊόν απάτης αποδείχτηκε η «έρευνα» σύμφωνα με την οποία οι χρήστες του Internet Explorer έχουν χαμηλότερο Δείκτη Νοημοσύνης (IQ) από όσους προτιμούν άλλα εργαλεία για να ταξιδεύουν στο Διαδίκτυο, όπως το Firefox ή το Google Chrome. Την έρευνα υποτίθεται ότι έκανε και δημοσιοποίησε μία μυστηριώδης εταιρεία από τον Καναδά, η «ApTiquant» και την αναμετέδωσαν εκατοντάδες ειδησεογραφικά site όπως το BBC, το CNN, το Forbes και μαζί τους  και το site μας.

Όπως αποδεικνύεται τώρα, μετά από έρευνα του BBC, η καναδική εταιρεία έχει αναρτήσει τον ιστότοπό της μόλις τον περασμένο Ιούλιο, κανένας υπεύθυνος δεν απαντάει στα e – mail που δίνει, ενώ οι «φωτογραφίες του προσωπικού» είναι κλεμμένες από μία άλλη, υπαρκτή, εταιρία στη Γαλλία με… αλλαγμένα τα ονόματα!

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τα κίνητρα της απάτης. Σύμφωνα με την έρευνα-μαϊμού, υποτίθεται ότι περίπου 100.000 χρήστες του Ιντερνετ δέχτηκαν να κάνουν τεστ ευφυΐας και «αποδείχθηκε» ότι ο δημοφιλέστατος browser Internet Explorer προτιμάται από όσους έχουν «σχετικά χαμηλό IQ».

This entry was posted on Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2011 at 19:33 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply