Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό στο Ελ. Βενιζέλος

Λίγα λεπτά πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριάκης 30 Ιουλίου , οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Σαγκάης, οι παίκτριες της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, επέστρεψαν στην Ελλάδα. Αρκετός κόσμος (συγγενείς, φίλοι και πρώην αθλήτριες) βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να υποδεχθεί τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες που έθεσαν ως στόχο το… χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η αποστολή έφτασε στις 11:45 μέσω Κωνσταντινούπολης, ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης πολλοί τουρίστες μιλούσαν για τις πρωταθλήτριες κόσμου, οι οποίες είχαν τραβήξει τα βλέμματα.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν περίπου 300 άνθρωποι για να υποδεχθούν τα κορίτσια της Εθνικής, ανάμεσά τους αρκετοί συγγενείς και πρώην αθλητές.

Συγκεκριμένα το «παρών» έδωσε η πρώην αθλήτρια της Βουλιαγμένης Αλεξία Καμμένου, η πρώην αρχηγός της Εθνικής Σταυρούλα Κοζομπόλη και η αργυρή Ολυμπιονίκης Εύη Μωραϊτίδου. Επίσης οι Βαγγέλης Πάτερος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Συγκίνηση προκάλεσε ο παππούς αθλήτριας της Εθνικής που αν και είχε κινητικά προβλήματα βρέθηκε στην πύλη για υποδεχθεί τα κορίτσια.

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση βγήκαν τελευταίες από την πύλη και με το που εμφανίστηκαν επικράτησε πανζουρλισμός. Χαρούμενα μπαλόνια αφέθηκαν, ο κόσμος φώναζε τα ονόματα τους, κορίτσια από την Βουλιαγμένη παρέδωσαν λουλούδια στις αθλήτριες που είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Ρουμπέση: «Το χρυσό στους Ολυμπιακούς»

Η Αντιγόνη Ρουμπέση λίγο μετά την άφιξη της αποστολής μιλώντας στον «NOVAΣΠΟΡ FM 94.6» τόνισε: «Ήταν μια απόλυτα συγκινητική υποδοχή αυτή εδώ. Εύχομαι κάθε αθλητής να του δοθεί η ευκαιρία να ζήσει τέτοιες ή ανάλογες στιγμές».

Η διεθνής μας πολίστρια, αναφερόμενη στον επόμενο στόχο της ομάδας έθεσε τον πήχη αρκετά ψηλά… «Νέος μας στόχος είναι –αρχικά- η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και εκεί θέλουμε να κατακτήσουμε ένα ακόμη μετάλλιο. Μόνο που αυτή την φορά θέλουμε αυτό να έχει χρυσό χρώμα», ανέφερε.

«Το πιο κρίσιμο παιχνίδι μας πιστεύω ότι ήταν αυτό με την Ολλανδία. Αυτό που μας έδωσε την θέση στην τετράδα. Μετά αγωνιστήκαμε με την Ιταλία αλλά πιστεύω πως το παιχνίδι με τις Ολλανδέζες ήταν το πιο κρίσιμο. Στον τελικό παίξαμε με την Κίνα, που είχε αθλήτριες που αγωνίζονται περίπου πέντε χρόνια. Κάποιες από εμάς παίζουμε ακόμη και 15 χρόνια πόλο. Αντικειμενικά αυτό ήταν σημαντικό. Πιστεύω το αξίζαμε το χρυσό. Πριν το παιχνίδι δεν ανησυχούσαμε», πρόσθεσε η Αντιγόνη Ρουμπέση.

«Είμαστε σαν μια οικογένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε γιατί έχουμε έναν πολύ δύσκολο χρόνο», κατέληξε.

Οι δηλώσεις κατά την άφιξη:

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος έδειξε ξαφνιασμένος από την υποδοχή του κόσμου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό που ζούμε δεν περιγράφεται. Είμαι υπερήφανος. Είμαι χαρούμενος που κάναμε τους Έλληνες για λίγο καιρό να σκέφτονται διαφορετικά. Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου και τους φίλους, που χαίρονται για μας. Ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ».

Η αρχηγός της εθνικής, Κική Λιόση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω λόγια να εκφράσω πώς νιώθω. Ο καθένας το βιώνει ξεχωριστά. Είναι τρομερό συναίσθημα. Θέλουμε κι άλλα μετάλλια και τρόπαια. Δεν σταματάμε. Θέλουμε και χρυσό στους Ολυμπιακούς. Ολοι οι αθλητές θέλουν κι άλλα».

Η Γιούλη Λαρά αρκέστηκε να πει πως «νομίζω ότι τα έχουμε πάρει όλα. Θα ήθελα να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ενώ «λακωνική» ήταν και η Άντι Μελιδόνη, που υπογράμμισε για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ότι «δεν υπάρχουν λόγια. Είναι η κορύφωση για έναν αθλητή».

Τέλος, η Έλενα Κούβδου, η οποία αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας στο Παγκόσμιο, δήλωσε ότι νιώθει ευλογημένη και τυχερή, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη χαρά για μας να σηκώσουμε τη χώρα μας ψηλά. Είμαστε πολύ χαρούμενες».

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, παλαίμαχες παίκτριες, όπως η Αλεξία Καμμένου και η Εύη Μωραϊτίδου, ο Βαγγέλης Πάτερος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.