Η ομιλία του Δημάρχου Γρεβενών στην 5η Εξόρμηση Αστρολόγων στους Φιλιππαίους

«Μία προσπάθεια που ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 και κάποιοι την αποκαλούσαν «παραμύθι» παίρνει σάρκα και οστά παρά τα τεράστια εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας από την Πολιτεία και Τοπικούς Φορείς» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδης αναφερόμενος στο «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα» μιλώντας στην 5η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων, που πραγματοποιήθηκε στην Κουρούνα Φιλιππαίων από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου 2011.

«Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με Πρόεδρο του Φορέα τον ίδιο τον Πρύτανη κάτι που αποδεικνύει, ενάντια στις Κασσάνδρες, την τεράστια αξία αυτού του καινοτόμου εγχειρήματος. Ενός εγχειρήματος που η ιδέα του ξεκίνησε όταν ο Γρεβενιώτης  Αστροφυσικός, ο δικός μας άνθρωπος που έχει γράψει και γράφει τη δική του ιστορία στον τομέα του, μας έκανε την τιμή να μας επισκεφθεί στη Νομαρχία και να υιοθετήσει την ιδέα του αείμνηστου Γενικού Γραμματέα της Ν.Α. Πέτρου Σιούλη, για τοποθέτηση Τηλεσκοπίου στο πάρκο απέναντι από το Διοικητήριο.

Ο κ. Οικονόμου μεγάλωσε την ιδέα και πρωτοστατώντας σε συνεργασία με τον αστροφυσικό καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Σειραδάκη και την μελετητική ομάδα «Δίοψις» επέλεξαν μετά από μετρήσεις την περιοχή του Όρλιακα και όχι τυχαία και ξεκίνησαν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες για την υλοποίηση του έργου.

Όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε ενάντια σε όλους αυτούς που κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας αποτρέψουν από την υλοποίηση του. Ευχαριστήσαμε δημόσια όσους μας στήριξαν και τώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με όχημα μας την Αν Γρε. Όσοι στάθηκαν απέναντι σε αυτό το καινοτόμο εγχείρημα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, τους αφήνουμε στην ιστορία και στο κεφάλαιο «Ανάπτυξη των Γρεβενών».

Πιστεύω τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουμε υπογράψει με το Α.Π.Θ. και το Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε ένα απόλυτα αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας, το οποίο θα απογειώσει την Ορεινή περιοχή των Γρεβενών και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία  στη Δυτική Μακεδονία. Ένα έργο το οποίο θα μας ταξιδέψει παγκόσμια και θα αποτελέσει σημαντικό πόλο προσέλευσης επισκεπτών. Ευχαρίστησε τον κ. Οικονόμου, τον κ. Σειραδάκη και την ομάδα «Δίοψις» που στήριξαν αυτή την πρωτοπόρα ιδέα.

Απευθυνόμενος στους Ερασιτέχνες Αστροφυσικούς τους ευχαρίστησε που επέλεξαν τα Γρεβενά για την 5η Πανελλήνια εξόρμησή τους: «βρισκόσαστε σε ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του τόπου μας, το οποίο γνωρίζουμε ότι θέλει σημαντικές παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις που δεν μπορούσαν να γίνουν λόγω  της αδιαφορίας τη Πολιτείας και της έλλειψης του σημαντικότερου εργαλείου των χρημάτων. Προσπαθούμε όμως να βρούμε τρόπους να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις».

Τέλος κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους στην Αστρογιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Γρεβενών στις 13 Αυγούστου 2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.