Για μία ακόμη φορά ο σπουδαίος κολυμβητής Ράιαν Λόχτι, πρώτα τραυματίστηκε και μετά κέρδισε!

Κάθε χρόνο ο Ράιαν Λόχτι παθαίνει και ένα μικρό ατύχημα πριν από μεγάλους αγώνες. Μήπως αυτό είναι το γούρι του 27χρονου ρέκορντμαν, ο οποίος έχει σαρώσει τα μετάλλια (και) στη Σαγκάη;
Πριν από έναν μήνα ο Ράιαν Λόχτι (έτσι προφέρεται το επώνυμο του σπουδαίου κολυμβητή και όχι Λόχτε) οδηγούσε ένα σκούτερ έχοντας για συνεπιβάτη έναν φίλο του. «Ξαφνικά είδα ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω μας, έστριψα και έπειτα από μια μικρή πτήση βρεθήκαμε και οι δύο κάτω. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό», δήλωσε σαν να μην τρέχει τίποτε για το περιστατικό, που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης.

Να ήταν, όμως, μόνο το ατύχημα με το σκούτερ! Πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 έπεσε ξανά με το μηχανάκι, έσπασε ένα κόκαλο στο πόδι, αλλά κατέκτησε δύο χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια στη Μελβούρνη. Πριν από τα δοκιμαστικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στραμπούλιξε τον αστράγαλό του κυνηγώντας τον σκύλο του, ενώ το 2009 χόρευε… break dance, τραυματίστηκε στον αυχένα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση!

Το οξύμωρο είναι ότι ο νικητής στα 200 μ. μικτή ατομική (παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 1:54.00), στα 200 μ. ελεύθερο, στα 200 μ. ύπτιο και στην κούρσα 4X200, ο οποίος έχει κλέψει λίγη από τη δόξα του φίλου του υπεραθλητή Μάικλ Φελπς, δεν έχει χτυπήσει ποτέ στην πισίνα, όπου περιφέρεται από μωρό παιδί. Ο πατέρας του, Στηβ Λόχτι, προπονεί την ομάδα Ντειτόνα Μπιτς στη Φλόριδα, η μητέρα του Ιλιάνα προπονούσε τον γιο της ως τα ένδεκα χρόνια του. Σε ηλικία 4 ετών πήγαινε με τον πατέρα του στα δοκιμαστικά της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ εν όψει των Αγώνων του 1988 στη Σεούλ.

Όταν, όμως, άρχισε να κολυμπάει… πιο σοβαρά, δεν ήταν το πιο εύκολο παιδί του κόσμου. Βαριόταν πολύ εύκολα και μονίμως έβρισκε τρόπους για να τον διώχνουν από την προπόνηση, ώστε να κάνει βόλτες με τον «κολλητό» του. «Η θα τραβούσε το πόδι κάποιου, ή θα έκανε μπουρμπουλήθρες κάτω από το νερό, ή θα κρυβόταν στην άλλη άκρη της πισίνας. Ολο τέτοια έκανε», εκμυστηρεύτηκε ο πατέρας του, ο οποίος τα πρώτα χρόνια δυσκολευόταν να πείσει τον γιο του να κάνουν δύο προπονήσεις την εβδομάδα, αλλά όταν ο Ράιαν πήγε στο Λύκειο οι ημέρες της προπόνησης αυξήθηκαν σε πέντε. «Την Παρασκευή ήταν πάντα χαμογελαστός, γιατί του έδινα ρεπό», θα αποκαλύψει ο πατέρας του.

Το καλό με τους γονείς του ήταν ότι ποτέ δεν ήταν πιεστικοί προς τα πέντε παιδιά τους (τρεις γιοι, εκ των οποίων ο Ράιαν είναι ο μεγαλύτερος και δύο κόρες) και ίσως αυτό να βοήθησε τον 27χρονο ολυμπιονίκη στην Αθήνα και στο Πεκίνο να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα της κολύμβησης αφήνοντας στην άκρη το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το μπέιζμπολ, όπου ο μεγάλος αντίπαλος του Φελπς είχε μάλιστα έφεση, καθώς και πιο… extreme sports, όπως το σκέιτμπορντ.

Η επιλογή του ήταν σοφή, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην αθλητική διαδρομή του από το 2004 και εντεύθεν έχει κατακτήσει… 56 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (3 χρυσά, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα), Παγκόσμια Πρωταθλήματα 50άρας πισίνας (11 χρυσά, 3 ασημένια, 4 χάλκινα) Παγκόσμια Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας (14 χρυσά, 5 ασημένια, 3 χάλκινα), Παναμερικανούς Αγώνες (1 χρυσό) και Πανειρηνικούς Αγώνες (7 χρυσά, 2 χάλκινα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.