Με αφορμή τον θόρυβο που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι κυρίως στο “ Μποδοσακειο” ο εμπορικός σύλλογος της Πτολεμαΐδας αλλά και οι κάτοικοι βασικά της περιοχής της Πτολεμαΐδας για την διαφορά το που θα είναι τελικά η ενιαία διοίκηση των νοσοκομείων “Μαματσειο” στην Κοζάνη και “Μποδοσακειο” στην Πτολεμαΐδα, αλλά και η άδικη κατηγορία προς τον υφυπουργό Κουκουλοπουλο ότι έκανε παρέμβαση προς όφελος του νοσοκομείου της Κοζάνης , (μάλιστα του διεμήνυσαν ότι “ είναι ανεπιθύμητος εκεί”) πρέπει να πούμε δυο απλά πράγματα και να καταλάβουν όλοι ποιον αδικεί συνέχεια η πολιτεία και που γίνονται οι υποβιβασμοί ,αλλά και οι παρεμβάσεις .

Ήδη οι περισσότεροι κάτοικοι της Κοζάνης ομιλούν για ανικανότητα των πολιτικών που προέρχονται από Κοζάνη,κατηγορούν την πολιτεία ότι με τις παρεμβάσεις της αδικεί συνέχεια την μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, και πρωτεύουσα της περιφέρειας.
Σαν παράδειγμα φέρνουν το νοσοκομείο της πόλης , όπως λένε οι εργαζόμενοι στο “Μποδοσακειο” είναι ένα γηρασμένο νοσοκομείο.
Είπαμε λόγια των εργαζομένων στο “Μποδοσακειο” αλλά και των κατοίκων της πόλης. Εάν είναι έτσι άρα συμφωνούμε ότι εδώ και χρόνια υποβιβάζονταν χρόνια το νοσοκομείο αυτό. Και έχουν δίκαιο οι κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης .

Έπειτα τίθεται τι ερώτημα εάν οι εργαζόμενοι στο Mποδοσακειο “νοιάζονται” τόσο πολύ για την υγεία της περιοχής γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν καμιά φορά για μη γίνει το “Μαματσειο” γηρασμένο :
ΟΙ αλλαγές που κάνει το υπουργείο είναι σχεδόν αμοιβαίες ,μεταφέροντας κλινικές από το ένα στο άλλο, δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα παραπάνω θα δυσκολέψουν τους κατοίκους της περιοχής και θα υποβιβάσουν και άλλο την υπόθεση υγεία της περιοχής .

Ακόμα θα πρέπει να πούμε αυτά σε κάποιους που νομίζουν ότι πέρασαν πολλά χρόνια και δεν θυμάται κανένας τι έγινε τότε και γιατί και πως έγινε το “Μποδοσακειο” νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα παραβιάζοντας την ίδια την διαθήκη του Μποδοσάκη που σε καμιά περίπτωση δεν μιλούσε για κανένα νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα.

Ακόμα ίσως να σας φανεί και ανέκδοτο το πως ένα “παράρτημα” γίνεται κορυφαίο μαγαζί στην περιοχή τόσο πολύ τάχα σήμερα το “υποβιβάζουν”……

Σίγουρα αναμένονται αντιδράσεις και από πλευράς Γρεβενών τώρα καθώς ρίχνει και άλλο λάδι στην φωτιά ο Ιορδάνης Ανδρεάδης που ανακατεύει και το νοσοκομείο Γρεβενών λέγοντας “ “Με ποια λογική το νοσοκομείο Γρεβενών με 5 αρρώστους θα έχει δική του διοίκηση και ένα νοσοκομείο σαν το δικό μας δεν μπορεί να έχει …”

Διαβάστε από το σαιτ του νοσοκομείου “Μποδοσακειου”για να δείτε που γίνονταν και γίνονται συνέχεια άδικες παρεμβάσεις της πολιτείας σε βάρος της πόλης της Κοζάνης .

“Τέλος δεκαετίας του 1970 και με αιτία και αφορμή τη διαθήκη του αείμνηστου Μποδοσάκη- ο οποίος είχε ξεκινήσει την βιομηχανική επιχειρηματική γιγάντωση από την Πτολεμαΐδα-, προέκυψε θέμα ανέγερσης «Δωρεά Μποδοσάκη» Νοσοκομείου στο Νομό Κοζάνης. Αυτό αφού προκάλεσε τις συνήθεις αντιδράσεις μεταξύ γειτονικών πόλεων αντιγνωμίες και αντιθέσεις, τελικά οδήγησε στην απόφαση της πολιτείας να ανεγερθεί το Νοσοκομείο στην περιοχή της Πτολεμαΐδας..

Πράγματι το 1984 ιδρύθηκε το Κρατικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας στεγαζόμενο στο κτίριο της κλινικής Μπαλταδώρου, το οποίο για μία τριετία λειτούργησε σαν παράρτημα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Επειδή διαπιστώθηκε ότι παραρτηματική διοίκηση και η ιατρική συνλειτουγία με το Μαμάτσειο δεν επέτρεπε την ορθή διαχειριστική διεκπεραίωση και ιατρική λειτουργία και ανάπτυξη του νοσοκομείου η Πολιτεία το 1987 δημοσίευσε τον ανεξάρτητο νοσοκομειακό οργανισμό του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, δυναμικότητας 110 κλινών.

Τον Αύγουστο του 1992 όλος ο μηχανισμός του Νοσοκομείου μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε στο νεόδμητο κτίριο, δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στις βόρειες περιοχές της πόλης.

Το 1995 δημοσιεύθηκε ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου δυναμικότητας 250 κλινών εκ των οποίων 105 στον Παθολογικό τομέα , 120 στον Χειρουργικό τομέα και 25 στον Ψυχιατρικό τομέα.”

va-portal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.