Που βρίσκεται η πράξη εφαρμογής

-Μετά την μερική κύρωση της πράξης εφαρμογής από το Νομάρχη Γρεβενών (11-3-2009), ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για να ολοκληρωθούν οι ενέργειες από πλευρά της πολιτείας έτσι ώστε να μπορεί κάθε ιδιοκτήτης μετά και τη μεταγραφή της νέας πλέον ιδιοκτησίας του στο κτηματολόγιο να προβεί σε οποιαδήποτε δικαιοπραξία (πώληση, παροχή-αντιπαροχή).

-Περαιτέρω και μετά την ανωτέρω κύρωση, η Διεύθυνση Πολεοδομίας στις 27-1-2010 με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 213/27-1-2010 έστειλε έγγραφο στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Γρεβενών για να επισπεύσουν την διαδικασία ένταξης της υπό επέκταση περιοχής στο σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου και στον καθορισμό των Τιμών Ζώνης αυτής, ώστε να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό της εισφοράς σε χρήμα. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω ενημέρωση για την προαναφερόμενη ενέργεια και ως αποτέλεσμα δεν είναι δυνατή η σύνταξη των εντύπων επιβολής της «εισφοράς σε χρήμα» στις κυρωμένες περιοχές.

-Στην συνέχεια η Υπηρεσία του Δήμου με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 5355/2-3-2011 έγγραφό της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, ζητά να της γνωστοποιηθεί που ανήκει η αρμοδιότητα της κρίσης των ενστάσεων της Δ’ Ανάρτησης έτσι ώστε να προβεί στην συνέχιση της ολοκλήρωσης της μελέτης.

-Το Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 12249/602/24-3-2011 έγγραφό του, διαβιβάζει το ανωτέρω έγγραφό μας στην Γενική Δ/νση Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

-Το Τμήμα Νομικό – Συμβάσεων του Υ.Π.Ε.Κ.Α, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 9096/5-4-2011 έγγραφό του, διαβιβάζει το ερώτημά μας στην Δ/νση Τοπογραφικών Εφαρμογών το οποίο με τη σειρά του, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΤΕ/β/οικ.20929/388/10-5-2011 έγγραφό του, μας γνωστοποιεί ότι η αρμοδιότητα της κύρωσης της πράξης εφαρμογής ασκείται ρητά από την Περιφέρεια. Επισημαίνεται ότι το Τμήμα Νομικό – Συμβάσεων του Υ.ΠΕ.ΚΑ στο έγγραφό του τονίζει ιδιαιτέρως την αναγκαιότητα ρητής σχετικής νομοθετικής ρύθμισης επί της άσκησης αρμοδιότητας κύρωσης πράξης εφαρμογής.

-Στην συνέχεια η Υπηρεσία του Δήμου Γρεβενών, έστειλε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 17072/31-5-2011 έγγραφο προς την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το οποίο παρακαλεί για τις περαιτέρω απαραίτητες ενέργειες για την συνέχιση της διαδικασίας σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΤΕ/β/οικ.20929/388/10-5-2011 έγγραφο της Δ/νσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υ.ΠΕ.ΚΑ.

-Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις των υπηρεσιών του δήμου Γρεβενών προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας αυτή, απέστειλε στις υπηρεσίες μας, έγγραφο στις 26-7-2011 με το οποίο διευκρινίζεται η αρμοδιότητα της κρίσης των ενστάσεων και στη συνέχεια της υπογραφής της υπ’ αριθ. 1/2010 Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης Σχεδίου Πόλεως Γρεβενών του Δήμου Γρεβενών.

-Από τις 28-7-2011 με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1156 έγγραφο της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Γρεβενών όλες οι ενστάσεις της ανωτέρω πράξης εφαρμογής βρίσκονται στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Χωρικού σχεδιασμού Της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις περαιτέρω ενέργειες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.