Από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στις κατασκηνώσεις της Κουρούνας, στους Φιλιππαίους Γρεβενών

Ραντεβού κάτω απ’ τα… άστρα θα δώσουν και φέτος περισσότεροι από 500 ερασιτέχνες αστρονόμοι από την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίοι θα παραβρεθούν στην 5η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στις κατασκηνώσεις της Κουρούνας, στους Φιλιππαίους Γρεβενών, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων.

«Ο ουρανός των Γρεβενών είναι ο πιο σκοτεινός της Ευρώπης, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου φωτορρύπανση που προκαλείται από τα φώτα των πόλεων, γεγονός που δημιουργεί τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για την παρατήρηση», δήλωσε στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» ο Αντώνης Κεκελέκης, γενικός γραμματέας του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διοργάνωση της εκδήλωσης. «Θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε τον Κρόνο, την Ανδρομέδα, διάφορους αστερισμούς και νεφελώματα», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ακόμη, στο πλαίσιο της εξόρμησης θα πραγματοποιηθούν και διάφορα workshops, αλλά και προαιρετικές εκδρομές στη Δρακολίμνη και την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα, όπως και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων (π.χ. τοξοβολία και ποδηλασία βουνού). Για τα μικρά παιδιά έχουν προγραμματιστεί παιχνίδι ζωγραφικής και παράσταση Καραγκιόζη, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον Ηλιο μέσα από ειδικά ηλιακά τηλεσκόπια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αστροεξόρμηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας: http://www.ofa.gr/.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.