“Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος υπό όρους”

Ο Βουλευτής Νομού Κοζάνης και Τομεάρχης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος συναντήθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου με τα προεδρία των Σωματείων ιδιοκτητών Ταξί Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας στα γραφεία του Σωματείου της Κοζάνης.

Ο κ. Παπαδόπουλος άκουσε τις απόψεις των ιδιοκτητών – οδηγών ταξί και εξέφρασε την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, ότι «είναι αδιανόητο να αλλάζει η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των ταξί μέσα σε μια νύχτα με την αλλαγή του Υπουργού της.

Η απόφαση του κ. Ραγκούση για ανεξέλεγκτη απελευθέρωση του επαγγέλματος είναι λάθος, διότι θα δημιουργήσει νέα κατηγορία υπερχρεωμένων ανέργων ιδιοκτητών, επιπλέον περιβαντολλογικό και κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η λογική της απελευθέρωσης μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα καρτέλ στον κλάδο.»
Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι «το προεδρικό διάταγμα που συντάχθηκε από τον κ. Ρέππα είναι στη σωστή κατεύθυνση – σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιδιοκτητών ταξί- αν και ποτέ δεν δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση ή δεν μας κοινοποιήθηκε. Παρ’ όλα αυτά θέλει σημαντικές βελτιώσεις, κυρίως για τα ταξί της περιφέρειας, τα οποία και αγνοεί».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος υπό όρους και συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως:
1. Δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή οδηγία που να μιλάει για απελευθέρωση των ταξί. Το κάθε κράτος θεσμοθετεί από μόνο του τα ταξί που θέλει
2. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει αναλογία πληθυσμού επιβατικού ταξί και αδειών ταξί
3. Στηρίζουμε την αναβάθμιση του επαγγέλματος και τη βελτίωση των παροχών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
4. Θα πρέπει να υπάρχει ένας γενικός κανόνας για τη λειτουργία των ταξί και υπό περιπτώσεις στον κάθε Νομό της χώρας (αν είναι τουριστικός, βιομηχανικός Νομός κτλ).

Η λογική του Υπουργού Μεταφορών επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις Ελληνικές οικογένειες που μαστίζονται από την ανεργία, τις επιπτώσεις του μνημονίου και τη γενικότερη οικονομική κρίση που βιώνουν καθημερινά.
Η ασυνέπεια του Υπουργού και η έλλειψη συνέχειας στην πολιτική του κ. Παπανδρέου, φέρνουν τον ήδη επιβαρυμένο κλάδο των ταξί ένα βήμα προ του αφανισμού, δημιουργώντας παράλληλα ανασφάλεια και σύγχυση στους πολίτες.Καλώ τον κ. Ραγκούση να αποκτήσει μια υπεύθυνη συμπεριφορά προς τον κλάδο των ταξί και προς το επιβατικό κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.