Την προκλητική απόφαση υπογράφουν οι Χάρης Καστανίδης και Φίλιππος Σαχινίδης

Κι άλλα χρήματα θα εισπράξουν ως κρατική ενίσχυση τα πολιτικά κόμματα, την ώρα που η οικονομική κρίση στραγγαλίζει τον απλό Ελληνα πολίτη και είτε τον εξαθλιώνει είτε τον οδηγεί στην ανεργία!
Προχθές λοιπόν -μια μέρα που έστω και για λόγους συμβολικούς η κυβέρνηση έπρεπε να είναι πιο προσεκτική, αφού την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν στις Βρυξέλλες η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. με την απειλή της χρεοκοπίας να πλανάται πάνω από τη χώρα- εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για τη δόση του δεύτερου τριμήνου του 2011 προς τα «δικαιούχα κόμματα».

Την προκλητική απόφαση υπογράφουν ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ, για να χρυσωθεί το χάπι και να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις, γίνεται μνεία της νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση «για την αναμόρφωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων».

Συνολικά λοιπόν για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς η οικονομική χρηματοδότηση ανέρχεται στα 13.504.656 ευρώ. Η κατανομή στα κόμματα γίνεται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61
Ν.Δ.: 4.249.890,51
ΚΚΕ: 1.306.274,48
ΛΑΟΣ: 1.089.378,37
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιχορηγούνται διότι στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται τα κόμματα με βάση την εκπροσώπησή τους όχι μόνο στην ελληνική Βουλή αλλά και στην Ευρωβουλή.

Σημειώνεται ότι το καθεστώς της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από το παρελθόν, προτού ακόμη η χώρα βυθιστεί στην οικονομική κρίση. Αυτό υποχρέωσε την κυβέρνηση σε μια μείωση, αλλά περιορισμένη, της χρηματοδότησης. Αλλωστε τα πολιτικά κόμματα έχουν πάρει προκαταβολές συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τη μορφή τραπεζικών δανείων, που αντιστοιχούν στις επιδοτήσεις τους ως το 2016…

Βασίλης Θασίτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.