Η 87χρονη Λιλιάν Μπετανκούρ δεν θυμάται καν ότι είναι πλούσια!

Μια συζήτηση της μεγαλομετόχου της εταιρείας καλλυντικών L’ Οreal», Λιλιάν Μπετανκούρ με μια γαλλίδα δικαστή αποκαλύπτει πως η 87χρονη γυναίκα έχει πλέον περιπέσει σε βαθύ Αλτσχάιμερ, αφού δεν θυμάται καν πως έχει στην κατοχή της μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η πλουσιότερη γυναίκα στην Ευρώπη με περιούσια που προσεγγίζει τα 14 δις. ευρώ, παραδέχεται σε συνομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων δημοσιοποιήθηκαν από την γαλλική εφημερίδα «Le Point», ενώπιον της δικαστού Στεφανί Κας-Ντανό ότι «το μυαλό της της παίζει πλέον παιχνίδια» με αποτέλεσμα να μην θυμάται την περιουσία της ή τις επιχειρηματικές κινήσεις που έκανε πρόσφατα.

«Θυμάστε τις τελευταίες επενδύσεις που κάνατε;», φέρεται να ρωτάει η δικαστής την κύρια Μπετανκούρ κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη έπαυλη της τελευταίας στο Νεϊγί, στις 11 Ιουλίου.
«Όχι», απαντάει η 87χρονη γυναίκα, συνεχίζοντας με σιγουριά πως «μα δεν έχω τόσα πολλά χρήματα ώστε να είμαι σε θέση να κάνω επενδύσεις».

Πριν μερικές εβδομάδες είχαν διαρρεύσει στη δημοσιότητα κι άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες της κληρονόμου του κολοσσού των καλλυντικών, απ’ όπου προέκυπτε πως η 87χρονη δεν θυμόταν πόσα σπάνια εργα τέχνης – αξίας ως και ενός δισεκατομμυρίου ευρώ! – είχε «χαρίσει» σε έναν γάλλο φωτογράφο, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της ότι η γηραιά μέτοχος της L’ Οreal είναι ψυχολογικά και πνευματικά ασταθής.

Συγκεκριμένα, η κόρη της Λιλιάν, Φρανσουάζ Μπετανκούρ – Μέγιερ, κατηγορεί τον φωτογράφο Φρανσουά Μαρί Μπανιέ ότι είχε πάρει από την μητέρα της δώρα αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ καθώς και ακριβά έργα τέχνης. Η κυρία Μπετανκούρ – Μέγιερ υποστηρίζει ότι «η μητέρα μου έχει σχέση εξάρτησης µε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός της», για το λόγο αυτό έχει καταφύγει στη γαλλική Δικαιοσύνη, η απόφαση της οποίας αναμένεται σε λίγες ημέρες. Ωστόσο, τόσο ο κ. Μαρί Μπανιέ, όσο και η μεγαλοκληρονόμος αρνούνται τις κατηγορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.