Διεθνώς ρεζίλι κινδυνεύει να (ξανα)γίνει ο ελληνικός αθλητισμός καθώς ουσιαστικά δεν γίνονται πλέον αντιντόπινγκ έλεγχοι

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος διασυρμού διεθνώς του ελληνικού αθλητισμού, καθώς εδώ και καιρό έχουν σταματήσει οι έλεγχοι ντόπινγκ λόγω των μεγάλων χρεών των αθλητικών ομοσπονδιών και επαγγελματικών φορέων προς το εργαστήριο του ΟΑΚΑ και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Σάββας Εμινίδης στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, οι οφειλές των φορέων του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα), του μπάσκετ (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ) και του Ιπποδρόμου (ΟΔΙΕ) προς το ΕΣΚΑΝ που διενεργεί τους αντιντόπινγκ ελέγχους, ανέρχονται σε 2.400.000 ευρώ. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα προαναφερθέντα αθλήματα και χώροι έχουν κατά τεκμήριο υψηλά έσοδα!

Την ίδια ώρα δεν γίνονται αναλύσεις στα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί από τις διοργανώσεις στίβου των τελευταίων μηνών, με αποτέλεσμα οι έλληνες πρωταθλητές να αγωνίζονται στο εξωτερικό χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας έλεγχος.
Σε σχετική ερώτηση του ΣΕΓΑΣ αναφορικά με τις αναλύσεις των δειγμάτων που ελήφθησαν στις διοργανώσεις «Gala γυναικών», «Παπαφλέσσεια 2011», «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σύνθετων αγωνισμάτων», «ημερίδα 9/6/2011» και «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων», το ΟΑΚΑ ζήτησε να προεξοφληθούν οι αναλύσεις επειδή η συνολική οφειλή του ΣΕΓΑΣ προς το κέντρο αντιντόπινγκ ανέρχεται σε 85.139 ευρώ.
Ο ΣΕΓΑΣ με τη σειρά του επικαλέστηκε την καθυστέρηση που παρατηρείται στη ροή των χρηματοδοτήσεων της τακτικής επιχορήγησης από τη ΓΓΑ, διευκρινίζοντας ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν επιθυμεί να ελεγχθούν τα δείγματα με δική του δαπάνη.
Ο κ. Εμινίδης σε ομιλία του στην Υποεπιτροπή Αθλητισμού της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μεταξύ άλλων πρότεινε η χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού να γίνεται από τα αδιάθετα ποσά του ΟΠΑΠ, τα οποία όπως ανέφερε ανέρχονται φέτος σε 25 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ ζήτησε το 50% των αδιάθετων να επιστρέφεται ως δώρο στους παίκτες του ΟΠΑΠ και το υπόλοιπο 50% να μοιράζεται στους υγιείς ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.