Από 48ωρη σε διαρκείας – Σωματείο ΤΑΞΙ Κοζάνης «Άγιος Χριστόφορος»: Ο κ. Ραγκούσης θέλει να μας εξοντώσει…

Καθολική είναι η συμμετοχή των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ του νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, στην 48ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου που άρχισε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Χτες, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κοζάνης «Άγιος Χριστόφορος», το οποίο αποφάσισε πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα της ομοσπονδίας για συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, τότε σύσσωμος ο κλάδος θα προχωρήσει σε απεργία διαρκείας.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κατηγορεί τον κ. Ραγκούση για «εμπάθεια» στους ταξιτζήδες και του καταλογίζουν ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα με τον προκάτοχό του κ. Ρέπα. Ειδικότερα σημειώνει:
Ο κλάδος του ταξί τους τελευταίους τέσσερις μήνες έκανε και ολοκλήρωσε έναν διάλογο με το υπουργείο Μεταφορών για την προσαρμογή της νομοθεσίας του ταξί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα με βάση τον Ν.3919/2011.
Σε αυτόν το διάλογο ολοκληρώθηκε σχέδιο προεδρικού διατάγματος που ρύθμιζε θέματα όπως :
• Τρόπος και κανόνες έκδοσης Νέων Αδειών Ε.Δ.Χ.
• Αριθμό ιδιοκτησίας Ε.Δ.Χ..
• Κατοχή αδείας σε φυσικό και νομικό πρόσωπο.
• Σύσταση και λειτουργία Α.Ε και συνεταιρισμών
• Μορφές εταιρικών τύπων
Επιπλέον ρύθμιζε και άλλα σημαντικά ζητήματα σε σχέση με περιορισμούς αλλά και με την οργάνωση του κλάδου που ήταν προς την εξέλιξη του ταξί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό μέσο ειδικής μεταφοράς.

Στις 9/6/2011 εκδόθηκε Δελτίο Τύπου από το Υπ. Μεταφορών όπου και ανακοίνωνε σε όλη την κοινωνία αλλά και στους επαγγελματίες του χώρου ότι η κυβέρνηση της χώρας θα νομοθετήσει με προεδρικό διάταγμα τις αλλαγές που θα γίνουν στο κλάδο του ταξί μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους επαγγελματίες του χώρου.

Στις 4/7/2011 και μετά από ολιγοήμερη παρουσία ως νέος Υπουργός Μεταφορών ο Κος Ραγκούσης χωρίς να ενημερώσει του εκπροσώπους του κλάδου καλεί τα Μέσα ενημέρωσης και ανακοινώνει ότι δεν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα που ο προηγούμενος υπουργός είχε καταθέσει στο Σ.Τ.Ε. και ότι στον κλάδο του ταξί θα υπάρξει πλήρη απελευθέρωση καλώντας τον κόσμο να πάει να καταθέσει αιτήσεις στις διευθύνσεις συγκοινωνιών και να πάρει άδειες. Ε.Δ.Χ.

Δεν πιστεύουμε ότι μετά από μια αλλαγή υπουργού η κυβέρνηση είναι σωστό να χάνει την συνέχεια και συνέπεια απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα και να ακυρώνεται η δουλειά η οποία έγινε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με τον αντίστοιχο επαγγελματικό κλάδο.
Αυτό για εμάς ονομάζεται αναξιοπιστία, εμπαιγμός, αιφνιδιασμός».

Επίσης, κατηγορεί τον κ. Ραγκούση ότι ενώ την επόμενη της απεργίας πριν από δύο δέκα ημέρες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζήτησε τις προτάσεις του κλάδου και είχε συμφωνηθεί νέα συνάντηση, εν τούτοις αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. «Όχι άλλο στον εμπαιγμό, όχι άλλο στον αιφνιδιασμό, όχι στον αφανισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά το σωματείο Άγιος Χριστόφορος, το οποίο ζητά «ειλικρινά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό που δεν θα είμαστε εκεί που είμαστε καθημερινά για να καλύψουμε τις μεταφορικές του ανάγκες αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να βρούμε αλλιώς το δίκιο των αιτημάτων μας».

Πάντως, χτες στην Κοζάνη και σ’ όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας τα σωματεία όρισαν προσωπικό ασφαλείας που εξυπηρέτησε ασθενείς και μεταφορές σε νοσοκομεία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.