Εκατόν πενήντα νησιά φέρονται να αγόρασαν πέρσι ανα τον κόσμο οι Ιταλοί μεγιστάνες του πλούτου

Αυξάνεται ο αριθμός των νησιών, κυρίως κροατικών, που αγοράζονται από πλούσιους Ιταλούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Republicca.
Η μανιώδης τάση απόκτησης ιδιωτικών παραλιών που είχε καταλάβει τα τελευταία χρόνια τους κροίσους της Ιταλίας φαίνεται πως περνάει τώρα σε νέο επίπεδο, καθώς οι μεγιστάνες της γειτονικής μας χώρας επιδίδονται πλέον στο σπορ της αγοράς ολόκληρων νησιών και της μετατροπής τους σε πολυτελή θέρετρα!

Σύμφωνα με τη γνωστή εφημερίδα η ζήτηση νησιών από Ιταλούς πλουσίους αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2010. Περιοχές που φαίνεται να έλκουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των κροίσων είναι μεταξύ άλλων η Νορβηγία, η Βραζιλία αλλά και η Ελλάδα.
Την περσινή χρονιά αποκτήθηκαν από την ιταλική αφρόκρεμα συνολικά 150 νησιά, από τις ακτές της Κροατίας μέχρι την Καραϊβική και τις Νότιες Θάλασσες. Οι περισσότεροι από τους μεγιστάνες προχωρούν σε τέτοιες αγορές προκειμένου να εξασφαλίσουν ηρεμία, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι: γιαυτό και συνήθως διατηρούν χαμηλούς τόνους. Ωστόσο υπήρξε παλαιότερα έντονη φημολογία πως ο Τζιόρτζιο Αρμάνι αγόρασε το διάσημο νησί του Ιονίου, τον Σκορπιό, από την Αθηνά Ωνάση για ένα υπέρογκο ποσό, γεγονός, όμως, που διαψεύστηκε με ανακοίνωση του ιδίου του διάσημου Ιταλού σχεδιαστή.

Οι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται πρόθυμοι να ξοδέψουν ακόμα και 250.000 Ευρώ, ποσό που όπως εκτιμάται από τo ιταλικό γραφείο έρευνας ακινήτων Scenari Immobiliari μπορεί να εξασφαλίσει στους υποψήφιους αγοραστές μία ιδανική έκταση στη Βόρεια Ευρώπη, στις Καναδικές λίμνες ή την Κροατία. Όσοι είναι σε θέση να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα μπορούν να επιλέξουν πιο εξωτικά μέρη, όπως η Κεντρική Αμερική.
Σύμφωνα με ειδικούς οικονομολόγους, τα αίτια αυτής της αγοραστικής μανίας χωρίς προηγούμενο εντοπίζονται… στην οικονομική κρίση. Η προβληματική οικονομικά Κροατία το 2009, για παράδειγμα, έβγαλε αρκετά νησιά της στην πλευρά της Αδριατικής στο σφυρί, με σκοπό να εξοικονομηθούν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.