Μπαίνει πλαφόν 20 ωρών το μήνα στις υπερωρίες

Με υψηλές ταχύτητες προωθεί η κυβέρνηση το ενιαίο μισθολόγιο για Δημόσιο και ΔΕΚΟ, το οποίο προβλέπει νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους. Η εφαρμογή του μνημονίου οδηγεί στην εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και ανοίγει “παράθυρο” για απολύσεις προσωπικού σε όσους οργανισμούς  συγχωνευθούν ή καταργηθούν. Πέρυσι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν δύο μισθούς δηλαδή περίπου 2.500 ευρώ και με το ενιαίο μισθολόγιο θα χάσουν την περίοδο 2011 – 2015 επιπλέον 4 μισθούς.

Δηλαδή το 2011 κατά μέσο όρο 1.250 ευρώ και σε όλη την τετραετία συνολικά έως 5.000 ευρώ, ενώ οι υψηλόμισθοι θα χάσουν έως 8.000 ευρώ. Μέσα στην επόμενη τετραετία θα περικόπτονται σταδιακά και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο μέχρι το 2015 να απομείνουν μόνο το οικογενειακό, το επίδομα σπουδών, και το πριμ παραγωγικότητας έπειτα από αξιολόγηση.
Ακόμη θα μπει πλαφόν 20 ωρών το μήνα στις υπερωρίες. Στο ίδιο μισθολογικό καθεστώς με τους δημοσίους υπαλλήλους θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο μέχρι τις 4 Αυγούστου, δηλαδή πριν κλείσει η Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα ή το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Εκτός από τις αλλαγές στα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις καθώς προβλέπεται αύξηση ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 την εβδομάδα, καθιέρωση μερικής απασχόλησης, άδειες άνευ αποδοχών, και σταδιακά μείωση των υπαλλήλων κατά 150.000 μέσω της συνταξιοδότησης της μη ανανέωσης συμβάσεων, της εργασιακής εφεδρείας, πιθανόν και απολύσεων μιας και στόχος είναι από τους 727.000 υπαλλήλους να υπάρχουν στο Δημόσιο 577.000 μέχρι το 2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.