Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έως τον Σεπτέμβρη 6 νομοσχέδια – “φωτιά”

11 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αυτή την εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία


Έξι μεγάλα νομοσχέδια προωθεί άμεσα η κυβέρνηση για να καλύψει τον χαμένο χρόνο του α΄εξαμήνου του 2011, στραμμένη προς τις Βρυξέλλες και τις διαβουλεύσεις για το δημόσιο χρέος.
Στόχος είναι να έχουν γίνει νόμοι του κράτους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το νέο φορολογικό σύστημα, οι αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, οι αλλαγές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, αλλά και οι αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα μέτρα για την ανεργία.

Αυτή την εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία και θα οριστούν οι επικεφαλής του ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί το “πράσινο φως” για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση των πρώτων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Αν και δεν υπάρχει κλίμα συναίνεσης ως προς το θέμα της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να αρχίσει το επόμενο διάστημα τον διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους καθώς στην κυβέρνηση θεωρούν ότι εφόσον προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου, ο υπουργός Οικονομικών θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με την τρόικα την αλλαγή του φορολογικού συστήματος σε πιο δίκαιη βάση. Την ίδια στιγμή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζουν ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

This entry was posted on Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2011 at 20:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply