Τα «Άγνωστα Νερά» έγινε η όγδοη ταινία στην Ιστορία που κατορθώνει τέτοια επιτυχία

Η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά», παραγωγής Walt Disney Pictures και Jerry Bruckheimer Films, έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε παγκόσμιες εισπράξεις το Σάββατο 2 Ιουλίου. Το γεγονός αυτό την καθιστά μόλις την όγδοη ταινία στην Ιστορία που κατορθώνει κάτι τέτοιο.
Η δύναμη της ταινίας φάνηκε από την αρχή αφού μέσα σε 14 μόλις ημέρες οι τέταρτοι «Πειρατές» που σκηνοθέτησε ο Ρομπ Μάρσαλ με πρωταγωνιστές τον Τζόνι Ντεπ και την Πενέλοπε Κρους ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις – χρονικό διάστημα που αποτελεί ρεκόρ.
Νά πως μια βόλτα στο πάρκο μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια επιτυχία. Το 1967, η βόλτα των Πειρατών της Καραϊβικής εγκαινιάστηκε στο Πάρκο της Disneyland στην Καλιφόρνια. Πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατά του, γεγονός που οδήγησε στο να συμπεριληφθεί και στο σχεδιασμό του Μαγικού Βασιλείου στο Walt Disney World Resort, της Disneyland του Παρισιού και της Disneyland του Τόκιο.

Περισσότερο από τρεις δεκαετίες αργότερα, τα Walt Disney Studios κατάφεραν να μετατρέψουν τους Πειρατές της Καραϊβικής σε μια από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές σειρές όλων των εποχών, αναβιώνοντας το ξεπεσμένο είδος της πειρατικής περιπέτειας. Παράλληλα γύρω από τους «Πειρατές» στήθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία με παιχνίδια, ρούχα, βιβλία, video games και ένα σωρό ακόμη αντικείμενα και υπηρεσίες, εμπνευσμένα από τις περιπέτειες του Κάπτεν Τζακ Σπάροου και της παρέας του.

Στην Ελλάδα όπου προβάλλεται από τις 19 Μαίου, η ταινία έχει ξεπεράσει τις 390.000 εισιτήρια μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.