Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν υιοθετεί κινήσεις που τον φέρνουν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής

Πολιτικά παιχνίδια με το όνομα του κ. Κ. Καραμανλή παίζονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της κεντροδεξιάς, εν αγνοία του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν εγκρίνει και δεν υιοθετεί κινήσεις που τον φέρνουν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής. Όμως, η σεναριολογία καλά κρατεί και απλά κατά καιρούς προκαλεί αναταράξεις στην πολυκατοικία, παρά το γεγονός ότι η νυν ηγεσία της Ν.Δ. προσπαθεί να παραμείνει ατάραχη.
Η κίνηση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων της Ν.Δ. κ. Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος θεωρείται ξένο σώμα από τη σημερινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να εμφανιστεί ξαφνικά τα τελευταία δυο εικοσιτετράωρα και να μιλήσει για την ανάγκη επιστροφής του κ. Καραμανλή μετά τις εκλογές για να ενώσει την κεντροδεξιά σε ένα κόμμα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο παρασκήνιο.

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της Ν.Δ. θεωρεί ανάξιο να σχολιάσει τη συγκεκριμένη αναφορά, εντούτοις στην ευρύτερη κεντροδεξιά οικογένεια ξεκίνησε μια συζήτηση για το χρονικό σημείο της παρέμβασης, τη σκοπιμότητά της και για το ποιος μπορεί να ευνοηθεί από μια τέτοια σεναριολογία.
Στο επιτελείο του κ. Καραμανλή ξαφνιάστηκαν με τη συγκεκριμένη αναφορά και τακτικοί του συνομιλητές, έλεγαν ότι δεν δίνουν καμία σημασία και δεν θέλουν ούτε καν να σχολιάσουν.
Άλλα στελέχη και βουλευτές, μιλούσαν για το προσωπικό άγχος του κ. Βουλγαράκη να δείξει ότι είναι παρών στην πολιτική και αυτός είναι ένας πολιτικός που υπερασπίζεται ένα πρόσωπο που αποτελεί ακόμα για πολλούς σημείο αναφοράς στη Ν.Δ.

Όμως, η αναφορά του κ. Βουλγαράκη ήρθε να ενισχύσει αυτά που λέει κατά καιρούς το τελευταίο διάστημα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης που ξαφνικά διέγνωσε ότι ο κ. Καραμανλής είναι αυτός που μπορεί να ενώσει την κεντροδεξιά.
Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο, ότι βάλλει συχνά κατά του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι εάν ήταν στη θέση του ο κ. Καραμανλής, πιο ώριμος πια, θα ήταν άλλα τα αποτελέσματα. «Είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει περιθώριο να επιστρέψει. Ο κόσμος ξεχνάει. Να θυμίσω ότι ο μπάρμπας του έφυγε ως Τριανταφυλλίδης και επέστρεψε ως εθνάρχης» είπε.
Τη σκυτάλη από τον κ. Καρατζαφέρη πήρε ο κ. Βουλγαράκης που τις τελευταίες τρεις ημέρες έθεσε θέμα επιστροφής του κ. Καραμανλή, με δυο αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο facebook και με ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Η πρωτοβουλία του κ. Βουλγαράκη να καλέσει τον κ. Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλία για την ένωση της κεντροδεξιάς, ενεργοποίησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ που παρενέβη, κατά πολλούς όχι τυχαία.
«Προφανώς ο Γ. Βουλγαράκης προβλέπει ήττα της παράταξης του στις εκλογές. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει αυτό που τον εξυπηρετεί και τον βολεύει ως πιθανό ενδεχόμενο» είπε ο κ. Καρατζαφέρης που είχε ακούσει τον κ. Βουλγαράκη να γράφει με απαξιωτικό ύφος για τον πρόεδρο της Ν.Δ.
«Να το πούμε κι αυτό λοιπόν αφού δεν είναι σαφές: Άλλο πράγμα είναι να είσαι αρχηγός και άλλο να είσαι ηγέτης. Αρχηγός μπορεί να γίνει ο καθένας που φτιάχνει ένα κόμμα -έστω και στα χαρτιά! Τον ηγέτη τον επιλέγει ο λαός στις εκλογές. Λεπτή διαφορά, αλλά ουσιώδης».

Η αρχή είχε γίνει με την πρώτη επισήμανση στο Facebook ότι ο κ. Καραμανλής «πρέπει – μετά τις εκλογές- να ξαναμαζέψει την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν γνωρίζει πως θα λέγεται, αλλά θα είναι ξανά η Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Όλα τα άλλα και όλοι οι άλλοι είναι λεπτομέρειες».
Όπως ήταν φυσικό η αναστάτωση που υπήρξε συζητήθηκε και στο περιβάλλον του κ. Καραμανλή και συνομιλητές του έλεγαν ότι τέτοιες αναφορές, όχι μόνο δεν τον εκφράζουν αλλά πολύ περισσότερο δεν τον ενδιαφέρουν. «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» λένε.
Ο ίδιος ο κ. Βουλγαράκης, επιχείρησε εν μέσω των δυο αναρτήσεων στο facebook, να εξηγήσει τι εννοεί με συνέντευξη του χθες στο Real fm. «Δεν είπα να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ότι είναι άχρηστος» ανέφερε, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική του πρόεδρου της Ν.Δ. έχει μεγάλες δόσεις λαϊκισμού και αμφιθυμίας.

Άρης Ραβανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.