Στο “στόχαστρο” του υπουργείου Οικονομικών τίθενται  οφειλέτες του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 150.000 ευρώ

Το ζήτημα των ληξιπροθέσμων οφειλών έχει εξελιχθεί σε πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου καθώς το συνολικό ποσό των οφειλών έχει φτάσει τα 41,1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, αρχίζει ταχεία διαδικασία φορολογικού ελέγχου για τους φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις), που δεν εντάχθηκαν στην τελευταία περαίωση και έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία – δηλαδή άνω των 400.000 ευρώ – ή υψηλό κύκλο εργασιών.
Οι αποφάσεις αυτές, ελήφθησαν,σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού, Παντελή Οικονόμου, καθώς και των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του υπουργείου που εμπλέκονται σε ζητήματα δημοσίων εσόδων. Στόχος, όπως δηλώθηκε από το υπουργείο, είναι να αντιμετωπισθεί η υστέρηση στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων και να διαμορφωθούν νέοι μηχανισμοί, που θα διευκολύνουν στην επιτάχυνση του επιδιωκόμενου δημοσιονομικού αποτελέσματος,

Να πληρώσουν οι 15.000 μεγαλο-οφειλέτες

Παράλληλα, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν και μια σειρά από μέτρα, τα οποία θα εισαχθούν στη Βουλή πριν από το νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, ως αναγκαία προγεφυρώματα από το υφιστάμενο προς το νέο σύστημα. Τα μέτρα αυτά θα είναι σε συνδυασμό με τις διατάξεις που ήδη θεσπίστηκαν με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, στον οποίο περιλαμβάνεται η κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η ενίσχυση του ρόλου των τεκμηρίων διαβίωσης και το ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος και ελευθέρου επαγγέλματος. Επίσης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι διατάξεις για το “φορολογικό πιστοποιητικό” που χορηγούν οι ορκωτοί ελεγκτές και τα λογιστικά γραφεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.