Ο Ερντογάν ίδρυσε υπουργείο Ευρωπαϊκής Ενωσης με επικεφαλής τον Εγκεμέν Μπαγκίς

Τη νέα του κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον πρόσφατο εκλογικό του θρίαμβο. Χαρακτηριστικό της νέας σύνθεσης είναι η συμμετοχή αρκετών νέων προσώπων, αλλά και η διατήρηση του «κορμού» της προηγούμενης κυβέρνησης, περιλαμβανομένου και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στα αξιοσημείωτα του μετεκλογικού ανασχηματισμού περιλαμβάνεται η απόφαση Ερντογάν για την ίδρυση υπουργείου Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, στο οποίο τοποθέτησε αναβαθμίζοντας τον Εγκεμέν Μπαγκίς, μέχρι πρότινος επικεφαλής των διαπραγματευτών της Άγκυρας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αλλά και το γεγονός ότι διατήρησε ανέπαφο το οικονομικό επιτελείο του, με τον Μεχμέτ Σιμσέκ να παραμένει στη θέση του υπουργού Οικονομικών και τον Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας.

Ο Αλί Μπαμπατσάν διατήρησε επίσης τη θέση του ως ένας από τους τέσσερις αντιπροέδρους της κυβέρνησης, ωστόσο, δεν έγινε ακόμη γνωστό ποια καθήκοντα αναλαμβάνει στη νέα κυβέρνηση, αν και στο παλιό κυβερνητικό σχήμα ήταν υπεύθυνος για την οικονομία. Επίσης υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο Ισμέτ Γιλμάζ.

Να σημειωθεί ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει και τέσσερεις αντιπροέδρους τους Μπουλέντ Αρίντς, Αλί Μπαμπατσάν, Μπεσίρ Αταλάι και Μπεκίρ Μπόζανταγ.

Στο κρίσιμο πόστο του υπουργού Εσωτερικών, που έχει υπό τον έλεγχό του τα σώματα ασφαλείας, τοποθετήθηκε ένας στενός συνεργάτης του Ερντογάν από την εποχή που ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, ο Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν.

Οι υπουργοί της τουρκικής κυβέρνηση με τη σειρά με την οποία χρησιμοποίησε ο Ερντογάν καθώς ανακοίνωνε τη νέα σύνθεση, είναι οι εξής:

Σαντουλάχ Εργκίν υπουργός Δικαιοσύνης,

Φατμά Σαχίν υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής,

Εγκεμέν Μπαγίς υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Νιχάτ Εργκιούν υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας,

Φαρούκ Τσελίκ υπουργός Εργασίας,

Ερντογάν Μπαϊρακτάρ υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας,

Αχμέτ Νταβούτογλου υπουργός Εξωτερικών,

Τανέρ Γιλντίζ υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων,

Σουάτ Κιλίτς υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού,

Μεχμέτ Μεχντί Εκέρ υπουργός Τροφίμων Γεωργίας και Κτηνοτροφίας,

Χαγιατί Γιαζιτζί υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου,

Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν υπουργός Εσωτερικών,

Τζεβντέτ Γιλμάζ υπουργός Ανάπτυξης,

Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού,

Μεχμέτ Σιμσέκ υπουργός Οικονομικών,

Ομέρ Ντιντσέρ υπουργός Εθνικής Παιδείας,

Ισμέτ Γιλμάζ υπουργός Εθνικής Άμυνας,

Βεϊσέλ Έρογλου υπουργός Δασών και Υδάτων,

Ρετζέπ Άκνταγ υπουργός Υγείας,

Μπιναλί Γιλντιρίμ υπουργός Μεταφορών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.