«Υπάρχει επέμβαση από τους πολιτικούς. Με πήρε βουλευτής για ένα πέναλντι»

Συνέντευξη ευ όλης της ύλης έδωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στον «Βήμα 99,5» τονίζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα επέλθει κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι ο δρόμος της δικαιοσύνης που έχει πάρει η υπόθεση των «στημένων» αγώνων θα έχει αποτελέσματα. Παράλληλα σκιαγραφώντας την ελληνική πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο ανέφερε: «Με πήρε τηλέφωνο βουλευτής για πέναλτι»!
Αναλυτικά όσα δήλωσε την εκπομπή του Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου:
Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2011-12: «Πρέπει να υπάρξουν εχέγγυα για να ξεκινήσει πρωτάθλημα. Πρώτα να τελειώσουν θέματα δικαιοσύνης».
Για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων: «Διαφωνώ με την πρόβλεψη ότι δεν θα γίνει τίποτα. Όσο αφορά στην αθλητική δικαιοσύνη ο εισαγγελέας έχει τον φάκελο της δικογραφίας, μελετάτε, ενώ πήρε απολογίες κατηγορουμένων».
»Δεν πρέπει να αποδομούμαι τη δουλειά που έχει γίνει. Έχει ήδη γίνει εν μέρει κάθαρση. Ο φόβος δεν είναι κακός. Δεύτερον θεωρώ ότι η κάθαρση θα προχωρήσει. Είτε με εμένα είτε χωρίς εμένα. Είμαι βέβαιος. Ο μόνος που λέει ότι κάναμε και κάποια λάθη είμαι εγώ, ούτε η Σούπερλίγκα, ούτε η πολιτεία. Η αυτοκριτική δεν είναι κακή».

«Παντού υπάρχουν τα λαμόγια. Το στοίχημα είναι μεγάλη καταστροφή για το ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να το δούμε εμείς με την Πολιτεία».
Για την σκέψη η ΕΠΟ να διοργανώσει το πρωτάθλημα: «Ειπώθηκε ως σκέψη στην συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα. Θα το πάρει κάποια στιγμή η ΕΠΟ το πρωτάθλημα».
Για τα πλέι οφ της Football League: «Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν πλέι οφ».

Για το αν έπρεπε να δοθεί το Kύπελλο Ελλάδας εν μέσω τόσων επεισοδίων: «Μέσα σε όλο αυτό το χάος υπήρχαν παιδάκια, μανάδες και μπαμπάδες. Και υπήρξαν 22 και 27 ποδοσφαιριστές που διεκδίκησαν αυτό το τρόπαιο. Αυτές ήταν οι αιτίες που αποφασίσαμε να κάνουμε την απονομή».
Για την εμπλοκή της UEFA στην υπόθεση των «στημένων: «Δεν ζητείται γνώμη από εμάς αλλά πληροφόρηση. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το αν οι ελληνικές ομάδες θα παίξουν στην Ευρώπη».
Για τις σχέσεις του με εμπλεκόμενους των «στημένων»: «Διαφωνώ σαφώς με το θέμα των διαλόγων. Οι δημοσιογράφοι μιλάνε με τους δημοσιογράφους, οι γιατροί με τους γιατρούς. Αν απομονωθεί μία συνομιλία δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα. Όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιο μέχρι και παράγοντας της πιο μικρής ομάδας νομίζει ότι κάτι τρομερό γίνεται. Ότι στήνονται και τα πόμολα.
»Θα γίνω κακός. Υπάρχει επέμβαση από πολιτικούς σε όλες τις περιφέρειες. Από την πιο μικρή στην πιο μεγάλη. Με πήρε βουλευτής για ένα πέναλτι »!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.