Στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίδε το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο, από την πολυνομία και τις περισσότερες από 1.000 σελίδες που διέπουν ως σήμερα την ανώτατη εκπαίδευση, με το νέο σχέδιο νόμου καταβάλλεται προσπάθεια να περάσουμε σε μία νέα εποχή. Ο νέος νόμος πλαίσιο είναι 150 σελίδες. Καταργούνται εκατοντάδες διατάξεις σε πάνω από 25 νόμους που έχουν γίνει μετά το 1982, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ εεπίσης καταργούνται εκατοντάδες Προεδρικά διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.
Κάθε ίδρυμα αποκτά τη δική του ταυτότητα, ενώ καθιερώνεται η τριετία για πτυχίο, μπαίνουν κανόνες στο περίφημο θέμα των «αιώνιων φοιτητών» και καθιερώνονται άλλες διαδικασίες για την εκλογή των διοικήσεων των Πανεπιστημίων. Παράλληλα, επιτρέπονται οι χορηγίες για την ενίσχυση ή ίδρυση εδρών, αλλάζουν οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων και ορίζονται συμβούλια διοίκησης, ενώ αλλάζει και η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

paideia 2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.